Laksepaté
14 timer
•
Arbejdstid: 40 min
•
Dejlig og dekorativ gæsteforret med fersk laks, spinat og limedressing. Kan tilberedes i god tid.
Ingredienser
Laksepaté
600 g
Friske spinatblade
|
|
---|---|
3 liter
Vand
|
|
2 tsk
Groft salt
|
1
Skind- og benfri fersk lakseside (ca. 700 g)
|
|
---|---|
¼ liter
Piskefløde
|
|
1
Æg
|
|
1½ tsk
Groft salt
|
|
1/8 tsk cayennepeber
|
Limedressing
1½ dl
Creme fraiche
|
|
---|---|
1½ dl
Creme fraiche 38%
|
|
1½ tsk
Friskpresset limesaft
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
Pynt
Limefrugter i både
|
|
---|---|
Citronmelisse
|
Tilbehør
300 g
Flutes
|
---|
Sådan gør du
Laksepaté
Limedressing
Du kan også tilberede patéen i mikrobølgeovn. Dæk formen med plastfilm beregnet til mikrobølgeovn og bag ca. 12 min. ved 600-700 watt. Frisk spinat kan du erstatte med 600 g frossen spinat. Tø spinaten op og pres væden fra.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
16138 kJ / 3857 kcal
Næringsindhold pr. 100g
309 kJ / 74 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,4 g |
Protein: | 21,5 % | 3,9 g |
Kulhydrat: | 19,2 % | 3,5 g |
Fedt: | 59,3 % | 5 g |