Laksemousse
4 timer 40 min
•
Arbejdstid: 40 min
•
Laksemousse er en sikker vinder med sin kombination af laks, syrlig citronsaft og cremet creme fraiche. Denne opskrift på laksemousse er let at lave, og du kan endda forberede den i god tid inden dine gæster ankommer, så du har tid til at byde velkommen og kære dig om dem - inden de skal forkæles med hjemmelavet laksemousse.
Ingredienser
Laksemousse
3 blade
Husblas
|
|
---|---|
300 g
Varmrøget laks
|
|
2 dl
Finthakket bladselleri
|
|
1 tsk
Friskpresset citronsaft
|
|
1½ dl
Creme fraiche eller cremefraiche 38%
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
|
1 dl
Piskefløde
|
Pynt
Citroner (usprøjtede) i både og
|
|
---|---|
Blade af bladselleri
|
Tilbehør
150 g
Ristet brød eller flutes
|
---|
Sådan gør du
Laksemousse
Servering af laksemousse
Du kan skifte 50 g af den kogte laks ud med 50 g finthakket koldrøget laks. Laksemoussen kan også anrettes og serveres i en stor skål (ca. 1 liter).
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
6810 kJ / 1628 kcal
Næringsindhold pr. 100g
818 kJ / 195 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,1 g |
Protein: | 22,6 % | 10,9 g |
Kulhydrat: | 19 % | 9,1 g |
Fedt: | 58,4 % | 12,9 g |
Relateret video
Sådan bruger du husblas