Laks i ovn

30 min
Laks i ovn

Her får du opskriften på perfekt tilberedt laks i ovn. 10 min. ved 225° - varmluft, så er den stadig "rosa" i midten, hvilket giver en saftig og super lækker laks. Hvis det er en hel lakseside, slukker du ovnen og lader den hvile i ovnen i yderligere 10 min. Laks kan tilberedes som den er, men kan også krydres på forskellig vis. I denne opskrift giver vi dig tips til 3 forskellige smagsvariationer af laks i ovn.

Ingredienser

Middelhavslaks

600 g Fersk laks i fire stykker
1 spsk Olivenolie
1½ tsk Groft salt
1 dl Finthakkede krydderurter, fx basilikum og persille
2 tsk Citronskal (usprøjtet)
6 skiver Citroner (usprøjtede)

BBQ laks

600 g Fersk laks i fire stykker
1 spsk Olivenolie
1½ tsk Groft salt
1 spsk Brun farin
2 tsk Limeskal (usprøjtet)
2 tsk Røget paprika
1 tsk Hvidløgspulver
1 tsk Tørrede chiliflager

Asiatisk laks

600 g Fersk laks i fire stykker
1 spsk Sesamolie
1½ tsk Groft salt
1 spsk Teriyakisauce
1 spsk Østerssauce
2 tsk Stærk chilisauce
2 spsk Sesamfrø

Sådan gør du

  • Pensl laksen med olie og drys med salt. Vend de øvrige ingredienser sammen og fordel blandingen på laksestykkerne. Bag laksefileterne i ca. 10 min. ved 225° - varmluft. Brug en gaffel til at teste laksen. Er den mørk rosa på det tykkeste sted og flager let, dvs. deler sig i små stykker, er den tilberedt perfekt. Hænger den stadig sammen i ét fast stykke, skal den have lidt mere tid.

Tilberedningstid på en hel side laks: 10 min. ved 225° - varmluft. Sluk for ovnen og lad den stå ved eftervarmen i yderligere 10 min. Tjek laksen på samme på som laksestykkerne.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

15638 kJ / 3738 kcal

Næringsindhold pr. 100g

777 kJ / 186 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,4 g
Protein: 39,7 % 18,2 g
Kulhydrat: 2,3 % 1 g
Fedt: 58 % 12,2 g
https://www.arla.dk/opskrifter/laks-i-ovn/