Lagkage
2 timer
•
Arbejdstid: 1 time
•
Helt klassisk flødeskumslagkage med konditorcreme, hindbærsyltetøj - og flødeskum, naturligvis. Lagkagen er samlet med hjemmelavet vaniljecreme og hindbærkompot og smager helt enkelt af nostalgi og gamle dage. Server lagkagen til fødselsdag eller eftermiddagskaffe.
Ingredienser
Vaniljecreme
2 dl
Mælk
|
|
---|---|
1
Æg
|
|
2 spsk
Sukker
|
|
1 spsk
Hvedemel eller majsstivelse
|
|
1
Vaniljestang (kornene heraf) eller vaniljepasta i tilsvarende mængde
|
Hindbærkompot
1 blad
Husblas
|
|
---|---|
200 g
Frosne hindbær
|
|
2 spsk
Friskpresset citronsaft
|
|
1 spsk
Sukker
|
½ liter
Piskefløde
|
---|
3
Tykke lyse lagkagebunde
|
---|
Glasur
100 g
Flormelis
|
|
---|---|
1½ spsk
Vand
|
Pynt
Friske blandede bær, fx jordbær, hindbær og ribs
|
---|
Sådan gør du
Vaniljecreme
Hindbærkompot
Sådan samler du lagkagen
Lagkagen er velegnet at lægge sammen nogle timer, før den serveres. Den kan endog lægges sammen dagen før servering, men vent da med at sprøjte flødeskumskanten på.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
13953 kJ / 3335 kcal
Næringsindhold pr. 100g
992 kJ / 237 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,5 g |
Protein: | 5,6 % | 3,3 g |
Kulhydrat: | 43,1 % | 25,2 g |
Fedt: | 51,3 % | 13,8 g |
Relateret video
Sådan bruger du husblas