Kyllingesalat
En klassisk og hjemmelavet kyllingesalat, som smager skønt til en god frokost. Kom kyllingesalaten på rugbrød eller lyst brød, alt efter hvad du har lyst til. Der er hønsesalat og der er kyllingesalat. Forskellen er ikke den store, andet end alderen på fuglen. Server kyllingesalat med karry til frokost eller til forret serveret på en salatbund og med ristet flute til. Eller hvad med en hyggelig picnic, hvor den står på fyldte pitabrød med cremet kyllingesalat, salatblade, agurk og rød peberfrugt.
Ingredienser
Dressing
2½ dl
Græsk yoghurt
|
|
---|---|
2 spsk
Dijonnaise
|
|
¾ tsk
Karry
|
|
¾ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
|
2 spsk
Mælk
|
Kyllingesalat
200 g
Kogt eller stegt kyllingekød i tern
|
|
---|---|
1
Rødt æble i små tern, fx jonagored (ca. 125 g)
|
|
1 stilk
Bladselleri i små tern (ca. 50 g)
|
Tilbehør
8 skiver
Rugbrød (ca. 325 g)
|
|
---|---|
30 g
Smør
|
|
¼ liter
Skyllet feldsalat
|
Pynt
Top af bladselleri
|
|
---|---|
Groftkværnet peber
|
Sådan gør du
Dressing
Kyllingesalat
Ved serveringen
Server kyllingesalaten på en salatbund og med ristet flute til som forret. Eller server den i pitabrød sammen med salatblade, agurk og rød peberfrugt.
Har du kyllingesalat tilovers, kan den holde sig en en bøtte med låg i køleskabet i ca. 3 dage.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
7073 kJ / 1690 kcal
Næringsindhold pr. 100g
664 kJ / 159 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 3,1 g |
Protein: | 17,5 % | 6,8 g |
Kulhydrat: | 43,2 % | 16,9 g |
Fedt: | 39,3 % | 7,1 g |