Kyllingelår i airfryer

30 min
Kyllingelår i airfryer

Hurtig og nem hverdagsmad med masser af grønt. Mariner kyllingelårene i en lækker teriyakimarinade, kom dem i en airfryer og nyd dem efter blot 25 min. De marinerede og glaserede kyllingelår severes med kogte ris, masser af grøntsager og resten af teriyakimarinaden. Alt i alt et super nemt og lækkert asiatisk inspireret aftensmåltid.

Se den {klassiske} version

Ingredienser

1 dl Teriyakisauce
½ dl Flydende honning
1½ tsk Stødt ingefær
1½ tsk Hvidløgspulver
1 tsk Tørrede chiliflager
¾ tsk Groft salt
8 Kyllingelår
250 g Basmatiris
200 g Broccolini i mindre stykker
150 g Optøede edamamebønner
½ Agurk i små tern
1 bundt Forårsløg i tynde skiver
3 tsk Japansk riseddike
½ tsk Sukker
½ tsk Groft salt
50 g Salatost i tern, smuldret
1 spsk Sesamfrø (evt. ristede)

Sådan gør du

  • Pisk teriyakisauce og honning sammen med salt og krydderierne.
  • Vend kyllinglårene godt rundt i marinaden og kom det hele i en airfryer på et stykke bagepapir.
  • Bag kyllingelårene ved 180° i ca. 25 min.
  • Vend og pensl lårene af og til - ellers brænder marinaden på.
  • Kog imens risene efter anvisningen på emballagen - og vend broccolini i de sidste 5 min. af tilberedningstiden.
  • Vend edamamebønner, agurk og forårsløg sammen med riseddike, salt og sukker.
  • Anret 4 skåle med broccolini-ris, salat og kyllingelår og top dem med salatost og sesamfrø.

Du kan skære toppen meget skråt af forårsløgene og ligge dem i isvand i ca. ½ time, så har du en meget smuk og velsmagende topping til retten.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

13181 kJ / 3150 kcal

Næringsindhold pr. 100g

586 kJ / 140 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1 g
Protein: 26 % 9 g
Kulhydrat: 38,6 % 13,3 g
Fedt: 35,4 % 5,6 g
Relateret video Kyllingelår i airfryer

Nem og hurtig aftensmad i airfryeren.

https://www.arla.dk/opskrifter/kyllingelar-i-airfryer/