Helstegt kylling i ovn
2 timer 20 min
•
Arbejdstid: 50 min
•
Uhm! Kyllingesteg. En hel kylling i ovn bliver ekstra saftig og lækker med fyld af persille, citron og hvidløg. Helstegt kylling i ovn er en dejlig ret, som man aldrig bliver træt af. Skønt tilbehør der består af bagte rodfrugter og en herlig sovs. Så bliver det ikke meget bedre.
Ingredienser
Kylling
1
Kylling (ca. 1400 g)
|
|
---|---|
8
Små fed hvidløg med skal
|
|
2 dl
Kogende vand
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
10 stilke
Bredbladet persille
|
|
skallen fra 1
Citron (usprøjtet) - kun det gule
|
|
10 g
Smør - smeltet
|
|
2 tsk
Friskpresset citronsaft
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
|
2 dl
Vand
|
Bagte rodfrugter
600 g
Skrubbede kartofler i grove stykker
|
|
---|---|
400 g
Rødbeder i grove stykker
|
|
3
Persillerødder i grove stykker (ca. 400 g)
|
|
1
Sød kartoffel i grove stykker (ca. 200 g)
|
|
10 g
Smør - smeltet
|
|
1½ tsk
Groft salt
|
Sauce
¼ liter
Madlavningsfløde
|
|
---|---|
2 spsk
Saucejævner
|
|
¼ tsk
Groft salt
|
|
Evt. kulør
|
Pynt
Bredbladet persille
|
---|
Sådan gør du
Kylling
Bagte rodfrugter
Sauce
Du kan godt hælde skyen fra kyllingen 5-7 minutter før den er færdig, så du kan lave saucen mens kyllingen steger færdig.
Forår og sommer kan du fx servere en fyldig spidskålssalat til kyllingen.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
10332 kJ / 2469 kcal
Næringsindhold pr. 100g
343 kJ / 82 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,6 g |
Protein: | 20,9 % | 4,2 g |
Kulhydrat: | 44,2 % | 8,9 g |
Fedt: | 34,9 % | 3,2 g |