Kylling i karry

45 min
Kylling i karry

Kylling i karry smager helt fantastisk og er et sikkert hit hos hele familien. Her får du opskriften på en nem kylling i karry, der er hurtig at lave - og er perfekt som hverdagsmad. Retten er farvestrålende og fyldt med skønne grøntsager efter eget ønske. Servér evt. retten som klassisk ristaffel med ris, frisk mango, rosiner og kokos - eller med den topping, du bedst kan lide.

Ingredienser

25 g Smør
2 tsk Karry
3 Finthakkede løg
300 g Kyllingeinderfileter
400 g Grøntsager i mindre stykker, fx blomkål, gulerødder og forårsløg
2 spsk Hvedemel
2½ dl Grøntsagsbouillon
2 dl Mælk
1½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
2 Æbler i tern, fx elstar

Server med

4 dl Løse ris, parboiled - koges

Sådan gør du

  • Smelt smørret i en pande og svits karry heri. Tilsæt løg og kylling og steg det i ca. 2 min.
  • Tilsæt grøntsagerne og steg i ca. 2 min. Tilsæt mel og rør rundt.
  • Tilsæt bouillon, mælk, salt og peber og kog ved svag varme i ca. 12 min.
  • Vend æbletern i og smag til. Server kylling i karry med ris.

Du kan bruge madlavningsfløde i stedet for mælk, hvis du ønsker en mere cremet kylling i karry.

Kylling i karry kan være en fin tøm-køleskabet ret, da du kan bruge mange forskellige slags grøntsager, fx broccoli, asparges, peberfrugt, porrer eller forårsløg.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

8778 kJ / 2098 kcal

Næringsindhold pr. 100g

344 kJ / 82 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1 g
Protein: 22,3 % 4,5 g
Kulhydrat: 64,4 % 13 g
Fedt: 13,3 % 1,2 g
Relateret video Sådan koger du ris

https://www.arla.dk/opskrifter/kylling-i-karry/