Græskarkage - krydret
1 time 15 min
•
Arbejdstid: 25 min
Fryseegnet
•
En lækker og svampet græskarkage med en skøn appelsin-frosting, der smager fantastisk. Det er en virkelig nem græskarkage at kaste sig over - og du behøver ikke skrælle hokkaidoen - du skal bare vaske og rive græskarret. Græskarkagen er krydret med ingefær, og toppet med lækker frosting. Den er oplagt at bage, når efteråret sætter ind, og det bugner med græskar. Skulle du løbe tør for græskar, så brug gulerødder i stedet.
Ingredienser
Krydret græskarkage
200 g
Blødt smør
|
|
---|---|
200 g
Sukker (ca. 2¼ dl)
|
|
3
Æg
|
|
200 g
Hvedemel (ca. 3½ dl)
|
|
2 tsk
Bagepulver
|
|
1½ tsk
Stødt ingefær
|
|
300 g
Groftrevet græskar, fx hokkaido (gerne med skal)
|
|
75 g
Grofthakkede valnøddekerner
|
|
1 spsk
Fintrevet appelsinskal (usprøjtet)
|
Appelsin-frosting
300 g
Flødeost
|
|
---|---|
75 g
Flormelis
|
|
1 spsk
Friskpresset appelsinsaft
|
Pynt
Strimler af græskar
|
|
---|---|
Hakkede valnøddekerner
|
|
Stødt kanel
|
Sådan gør du
Krydret græskarkage
Appelsin-frosting
I stedet for appelsin-frosting kan du pynte kagen med en appelsinglasur lavet af 150 g flormelis rørt med 2 spsk appelsinsaft.
Græskarkagen kan fryses uden frosting.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
20199 kJ / 4828 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1314 kJ / 314 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,1 g |
Protein: | 5,6 % | 4,3 g |
Kulhydrat: | 38,5 % | 29,8 g |
Fedt: | 55,9 % | 19,9 g |