Krondyrmørbrad med bagt græskar og brombærsalat
Imponér dine gæster med denne skønne vildtret, som består af krondyrmørbrad med parmaskinke, bagt græskar, skønne lune brombær og en let champignonsauce. Krondyrmørbraden er stegt på panden, først brunet, så viklet ind i parmaskinke og stegt igen. Her får du også opskrift på lækkert krondyrmørbrad tilbehør. Krondyrmørbrad er et dejligt stykke kød, og retten både smager og ser vidunderlig ud.
Ingredienser
Bagt græskar
1
Græskar, fx hokkaido eller butternut squash (ca. 1 kg)
|
|
---|---|
25 g
Smør i tern
|
|
1 dl
Græskarkerner
|
|
1 tsk
Groft salt
|
Krondyrmørbrad
25 g
Smør
|
|
---|---|
2
Afpudsede kronhjortemørbrader (ca. 600 g i alt)
|
|
1
Friskkværnet peber
|
|
100 g
Parmaskinke i skiver
|
Salat med lune brombær
250 g
Brombær
|
|
---|---|
2 spsk
Sukker
|
|
1 tsk
Æblecidereddike
|
|
100 g
Rensede blade af hovedsalat
|
|
2
Små pærer i tynde både, fx clara friis (ca. 150 g)
|
|
1
Rødløg i tynde skiver (ca. 75 g)
|
Champignonsauce
225 g
Champignoner i skiver
|
|
---|---|
200 g
Hytteost
|
Sådan gør du
Bagt græskar
Krondyrmørbrad
Salat med lune brombær
Champignonsauce
Servering af krondyrmødbrad og tilbehør
I stedet for at smide kernerne fra græskaret ud, kan du riste dem. Her har du en opkrift på ristede græskarkerner
Du kan servere kogte eller bagte kartofler i stedet for græskar. Eller måske pommes anna - se opskriften i linket nedenunder.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
9771 kJ / 2335 kcal
Næringsindhold pr. 100g
344 kJ / 82 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,5 g |
Protein: | 40,2 % | 8,2 g |
Kulhydrat: | 22,1 % | 4,5 g |
Fedt: | 37,7 % | 3,5 g |
Mangler du teknikken til at snitte løg hurtigt og effektivt? Karolines Køkkenskole viser, hvor nemt det er at snitte løg med den rigtige teknik.