Kransekage
Kransekage er nemmere at lave end du tror. Her en klassisk opskrift der udelukkende består af marcipan (eller meget finthakkede mandler), sukker og æggehvide. I Danmark har vi tradition for at spise kransekage, når der skal fejres noget specielt - og der ligger meget kærlighed i en hjemmelavet kransekage til de helt specielle anledninger. Her får du en kransekageopskrift med vejledning til, hvordan du kan bygge et kransekagetårn. Selvfølgelig kan du også bage kransekagen i stænger, stykker eller form til tal eller bogstaver.
Ingredienser
Kransekage
500 g
Marcipan
|
|
---|---|
100 g
Sukker (ca. 1¼ dl)
|
|
1½
Æggehvide
|
Flormelis til udrulning
|
---|
Glasur
150 g
Flormelis (ca. 3 dl)
|
|
---|---|
1
Æggehvide
|
Sådan gør du
Kransekage
Glasur
Længde og vægt på ringene
Tegn cirkler med en passer på bagsiden af bagepapiret, så er det nemt at forme ringene ens og i den rigtige størrelse (den mindste ring skal være 4 cm i diameter, øg derefter diameter med 1 cm for hver ring).
Kransekage smager dejligt sammen med en sød champagne eller en champagnelikør af 1½ dl orangelikør og 2 flasker tør champagne.
Kan fryses uden glasur.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
13836 kJ / 3307 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1677 kJ / 401 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2,1 g |
Protein: | 7 % | 6,9 g |
Kulhydrat: | 62,2 % | 61,4 g |
Fedt: | 30,8 % | 13,9 g |