Konfekt

45 min
Arbejdstid: 15 min
Konfekt

Marcipanruller eller "træstammer", som du skærer skiver af, er nem hjemmelavet konfekt! Denne konfekt af marcipan er smagt til med nougat og orange, og overtrukket med chokolade. Konfekt kan varieres og fyldes med mange andre lækkerier - og du kan også pynte konfekten med det, du har lyst til. Kun fantasien sætter grænser for din konfekt.

Ingredienser

Konfekt

200 g Marcipan
100 g Blød nougat
1 spsk Fintrevet appelsinskal (usprøjtet)
1 spsk Friskpresset appelsinsaft
1 spsk Appelsinlikør, fx grand marnier
100 g Mørk chokolade

Pynt

Blød nougat - smeltet
Hakkede grønne usaltede pistacienødder
Fintrevet appelsinskal (usprøjtet)

Sådan gør du

Konfekt

  • Rul marcipanen ud, mellem to stykker bagepapir, til en firkant (ca. 15 x 30 cm.).
  • Rør nougaten blød i en skål og tilsæt appelsinskal, -saft og -likør. Rør det hele sammen og smag til.
  • Fordel nougatblandingen på marcipanen og rul det stramt sammen til en lang rulle. Del rullen i 3 lige store stykker og stil dem tildækkede på køl i ca. ½ time.
  • Hak chokoladen groft og smelt den i en skål over vandbad.
  • Hæld den smeltede chokolade ud i en tallerken og rul hver marcipanrulle i chokoladen, dæk også rullernes ender med chokolade. Lad konfekten stivne ved stuetemperatur.

Pynt

  • Kom den smeltede nougat i en sprøjtepose.
  • Dekorer rullerne med striber af nougat og drys med pistacienøddekerner og appelsinskal.

Opbevar konfekten tørt og køligt i en lukket beholder.

Du kan fylde konfekten med ren nougat, og bruge hvid chokolade til overtræk, så får konfekten et helt andet udtryk.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

8512 kJ / 2034 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1961 kJ / 469 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2 g
Protein: 6,8 % 7,9 g
Kulhydrat: 45,5 % 52,4 g
Fedt: 46,7 % 24,7 g
Alkohol: 1 %
Relateret video Hvordan smelter man chokolade

Karolines Køkkenskole guider dig igennem chokoladetemperering - og du skal bare sørge for: god chokolade, et vandbad, et chokoladetermometer og en god portion tålmodighed.

https://www.arla.dk/opskrifter/konfekt/