Koldskål
15 min
•
En meget simpel og klassisk koldskål. Den er perfekt som et mellemmåltid, dessert eller hvis du trænger til lidt lækkert. Vores koldskål er lavet med lige dele kærnemælk og tykmælk, men du kan sagtens erstatte tykmælk med kefir eller ymer. Eller lave den på ren kærnemælk eller ren kefir. Mulighederne er mange. Server koldskålen med sprødt drys, friske jordbær, bagte rabarber, cornflakes, frisk frugt og/eller sprødstegte rugbrødstern.
Ingredienser
Koldskål
2
Æggeblommer (ca. 2 spsk)
|
|
---|---|
3 spsk
Sukker
|
|
½
Vaniljestang - kornene heraf
|
|
2 spsk
Friskpresset citronsaft
|
|
½ liter
Kærnemælk
|
|
½ liter
Tykmælk
|
Tilbehør
Kammerjunkere
|
---|
Sådan gør du
Koldskål
Du kan også tilsætte friske jordbær i din koldskål for at få en frisk og indbydende jordbærkoldskål.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
3166 kJ / 757 kcal
Næringsindhold pr. 100g
288 kJ / 69 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | |
Protein: | 21,2 % | 3,6 g |
Kulhydrat: | 44,6 % | 7,6 g |
Fedt: | 34,2 % | 2,7 g |
Relateret video
Sådan flækker du en vaniljestang
Se hvordan du får kornene ud af en vaniljestang med Karolines Køkkenskole – og få inspiration til hjemmelavet vaniljesukker.