Kokostoppe

30 min
Kokostoppe

Saftige hjemmelavede kokostoppe med marcipan og limeskal. Form kokostoppene med fugtige, men ikke våde, hænder, så er massen utrolig nem at arbejde med. Kokostoppene er supernemme og lynhurtige at lave - godt at vide hvis du får uventede gæster eller bliver grebet af pludselig sukkertrang.

Ingredienser

100 g Marcipan
100 g Sukker (ca. 1 dl)
200 g Kokosmel (ca. 5¾ dl)
1 spsk Fintrevet limeskal (usprøjtet)
2 Æg
100 g Mørk chokolade

Sådan gør du

  • Riv marcipanen og kom den i en skål.
  • Tilsæt sukker, kokosmel, limeskal og æg og rør massen godt sammen.
  • Form 12 toppe (á ca. 40 g) med fugtige hænder og sæt dem på en bageplade med papir.
  • Bag toppene ved 180° - varmluft i ca. 14 min. eller til de er gyldne. Lad dem køle af på en bagerist.
  • Smelt chokoladen og dyp bunden af de afkølede kokostoppe i den smeltede chokolade.
  • Læg dem på et stykke bagepapir med bunden fri mens chokoladen stivner.

Du kan smage dine kokostoppe til med citron- eller appelsinskal i stedet for limeskal. Eller helt undlade citrusskal. Form toppene med fugtige hænder: gør dine hænder våde, tør dem meget let i et rent viskestykke og form en kokostop. Gentag mellem hver top - så bliver de helt perfekte!

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

12058 kJ / 2882 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1983 kJ / 474 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 3,8 g
Protein: 5,7 % 6,7 g
Kulhydrat: 33,9 % 39,6 g
Fedt: 60,4 % 32,3 g
https://www.arla.dk/opskrifter/kokostoppe/