Lammefrikadeller - koftesi
45 min
Fryseegnet
•
![Lammefrikadeller - koftesi](https://images.arla.com/recordid/A57A80AF-49D7-40DD-BF79A6B089B28B22/koftesi---sma-lammefrikadeller.jpg?format=webp&width=375&height=265&mode=crop&crop=(381,0,0,0))
Lammefrikadeller smager af ferie i Grækenland, Tyrkiet og af andre lande ved det østlige Middelhav. Den særlige smag kommer fra lammekødet, men også fra varme krydderier som kanel og ingefær. Det kunne også være spidskommen, men den har vi valgt at komme sammen med de krydrede ris, der ledsager lammefrikadellerne. Server lammefrikadeller til aftesmad, eller lad dem være et mere eksotisk indslag på en dejlig buffet eller i madpakken.
Ingredienser
200 g
Hakket lammekød
|
|
---|---|
¾ tsk
Groft salt
|
|
2 spsk
Revet løg
|
|
¼ tsk
Stødt kanel
|
|
½ tsk
Stødt ingefær
|
|
Friskkværnet peber
|
|
1
Æg
|
|
1 dl
Mælk
|
|
3 spsk
Rasp
|
|
20 g
Smør
|
Krydrede grøntsagsris
3 dl
Løse ris, parboiled
|
|
---|---|
2
Grønne squash i små tern (ca. 400 g)
|
|
2
Grofthakkede løg (ca. 150 g)
|
|
150 g
Rosiner - lyse, grønne eller sorte
|
|
1 tsk
Stødt spidskommen
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
Dressing
3½ dl
Yoghurt 10%
|
|
---|---|
1 dl
Hakket bredbladet persille
|
|
¼ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
Sådan gør du
Krydrede grøntsagsris
Dressing
Ved serveringen
Du får en mere eksotisk dressing, hvis du skifter persillen ud med mynte.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
11199 kJ / 2677 kcal
Næringsindhold pr. 100g
524 kJ / 125 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1 g |
Protein: | 13,9 % | 4,3 g |
Kulhydrat: | 51,9 % | 16 g |
Fedt: | 34,2 % | 4,8 g |
Relateret video
Hvordan koger man ris
Karolines Køkkenskole viser, hvordan du koger ris – med den helt rette konsistens. Og du vil få ros og ikke ris for dine ris.
![https://www.arla.dk/opskrifter/koftesi---sma-lammefrikadeller/](/opskrifter/koftesi---sma-lammefrikadeller/qrcode.png)