Lammefrikadeller - koftesi

45 min
Fryseegnet
Lammefrikadeller - koftesi

Lammefrikadeller smager af ferie i Grækenland, Tyrkiet og af andre lande ved det østlige Middelhav. Den særlige smag kommer fra lammekødet, men også fra varme krydderier som kanel og ingefær. Det kunne også være spidskommen, men den har vi valgt at komme sammen med de krydrede ris, der ledsager lammefrikadellerne. Server lammefrikadeller til aftesmad, eller lad dem være et mere eksotisk indslag på en dejlig buffet eller i madpakken.

Ingredienser

200 g Hakket lammekød
¾ tsk Groft salt
2 spsk Revet løg
¼ tsk Stødt kanel
½ tsk Stødt ingefær
Friskkværnet peber
1 Æg
1 dl Mælk
3 spsk Rasp
20 g Smør

Krydrede grøntsagsris

3 dl Løse ris, parboiled
2 Grønne squash i små tern (ca. 400 g)
2 Grofthakkede løg (ca. 150 g)
150 g Rosiner - lyse, grønne eller sorte
1 tsk Stødt spidskommen
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber

Dressing

3½ dl Yoghurt 10%
1 dl Hakket bredbladet persille
¼ tsk Groft salt
Friskkværnet peber

Sådan gør du

  • Rør det hakkede kød med salt i ca. 1 min. Kom løg, resten af krydderierne og æg i. Rør mælk i og derefter rasp.
  • Lad smørret blive gyldent i en pande.
  • Form farsen til 16 tynde, aflange lammefrikadeller (koftesi).
  • Steg dem på 3 sider ved svag varme, ca. 15 min. i alt - skru op, mens de bliver vendt. Tag de stegte lammefrikadeller op af panden og hold dem varme.

Krydrede grøntsagsris

  • Kog imens risene efter anvisningen på emballagen.
  • Kom squash, løg, rosiner og krydderier i panden med stegesmørret fra lammefrikadellerne.
  • Steg blandingen ved kraftig varme og under omrøring i ca. 3 min.
  • Vend de varme ris i de krydrede grøntsager og smag til.

Dressing

  • Rør yoghurt, salt og peber sammen i en skål.
  • Stil dressingen tildækket i køleskabet til serveringen. Smag til.

Ved serveringen

  • Anret de krydrede grøntsagsris i et fad og læg herpå de varme lammefrikadeller. Server dressingen ved siden af.

Du får en mere eksotisk dressing, hvis du skifter persillen ud med mynte.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

11199 kJ / 2677 kcal

Næringsindhold pr. 100g

524 kJ / 125 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1 g
Protein: 13,9 % 4,3 g
Kulhydrat: 51,9 % 16 g
Fedt: 34,2 % 4,8 g
Relateret video Hvordan koger man ris

Karolines Køkkenskole viser, hvordan du koger ris – med den helt rette konsistens. Og du vil få ros og ikke ris for dine ris. 

https://www.arla.dk/opskrifter/koftesi---sma-lammefrikadeller/