Kimchi
23 timer 59 min
•
Arbejdstid: 40 min
•
Kimchi er fermenterede grøntsager - og i særdeleshed kål. Fermentering er en gæringsproces, hvorved man forlænger holdbarheden på grøntsager. De mest brugte smagsgiver i kimchi er ingefær, hvidløg, fiskesovs og chili. Server kimchi som tilbehør til asiatiske retter eller prøv en toast med kimchi og ost.
Ingredienser
Kimchi
2
Groftstrimlede kinakål (ca. 1½ kg)
|
|
---|---|
3 liter
Vand
|
|
1 dl
Groft salt
|
½
Fintstrimlet kinaradise eller radiser (ca. 450 g)
|
|
---|---|
4
Fintstrimlede gulerødder (ca. 200 g)
|
|
½
Blomkål i meget tynde skiver (ca. 200 g)
|
4 spsk
Fiskesauce
|
|
---|---|
1- 2 spsk
Tørrede chiliflager
|
|
2 spsk
Fintrevet fed hvidløg
|
|
2 tsk
Fintrevet frisk ingefær
|
|
2 tsk
Sukker
|
Sådan gør du
Kimchi
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
2982 kJ / 713 kcal
Næringsindhold pr. 100g
45 kJ / 11 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,7 g |
Protein: | 29,4 % | 0,8 g |
Kulhydrat: | 60,1 % | 1,6 g |
Fedt: | 10,5 % | 0,1 g |
Relateret video
Sådan skræller du nemt ingefær med en ske.