Kartoffeltærte
En nem og lækker kartoffeltærte, hvor du kan få ryddet op i køleskab og skuffer. I denne opskrift på kartoffeltærte har vi fokus på madspild - for du har mulighed for at bruge lige det, som du har i forvejen. Tærtebunden består af en rest kogte kartofler, som smashes ned i en smurt tærteform - men har du ikke kartofler, kan du sagtens bruge en almindelig tærtebund. Tærten fylder du med en blanding af æg, ost, grøntsager og måske en rest kød. Vi har angivet mængden af fyld til en skøn tærte, så kan du variere ingredienserne, som du har lyst. Servér fx en grøn salat til tærten.
Ingredienser
20 g
Smeltet smør
|
|
---|---|
400 g
Kogte kartofler
|
|
4
Æg
|
|
2 dl
Hytteost, salatost eller anden revet ost
|
|
2 dl
Rester af grøntsager, fx squash, peberfrugt, løg eller kål
|
|
2 dl
Rester af fx kogte kikærter, kylling eller skinketern
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
300 g
Salat
|
---|
Sådan gør du
Du kan nemt variere fyldet, som det passer dig og få tømt køkkenskuffen. Brug fx en blanding af hytteost og revet ost - måske iblandet lidt salatost? Triste grøntsager eller en rest ris eller kød er også velegnet som tærtefyld.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
4774 kJ / 1141 kcal
Næringsindhold pr. 100g
358 kJ / 86 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,8 g |
Protein: | 26,5 % | 5,6 g |
Kulhydrat: | 38,5 % | 8,1 g |
Fedt: | 35 % | 3,4 g |
En nem og lækker kartoffeltærte, hvor du kan få ryddet op i køleskab og skuffer.