Kartoffeltærte

40 min
Arbejdstid: 10 min
Kartoffeltærte

En nem og lækker kartoffeltærte, hvor du kan få ryddet op i køleskab og skuffer. I denne opskrift på kartoffeltærte har vi fokus på madspild - for du har mulighed for at bruge lige det, som du har i forvejen. Tærtebunden består af en rest kogte kartofler, som smashes ned i en smurt tærteform - men har du ikke kartofler, kan du sagtens bruge en almindelig tærtebund. Tærten fylder du med en blanding af æg, ost, grøntsager og måske en rest kød. Vi har angivet mængden af fyld til en skøn tærte, så kan du variere ingredienserne, som du har lyst. Servér fx en grøn salat til tærten.

Ingredienser

20 g Smeltet smør
400 g Kogte kartofler
4 Æg
2 dl Hytteost, salatost eller anden revet ost
2 dl Rester af grøntsager, fx squash, peberfrugt, løg eller kål
2 dl Rester af fx kogte kikærter, kylling eller skinketern
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
300 g Salat

Sådan gør du

  • Smør en tærteform med smeltet smør.
  • Kom de kogte kartofler i formen og lav en tærtebund med kant af dem ved at trykke kartoflerne med bunden af et glas, så de knuses, men stadig hænger sammen.
  • Bland de øvrige ingredienser sammen i en skål og fordel fyldet ud på kartoffelbunden.
  • Bag tærten i 25-30 min. ved 220° - varmluft eller til den er gylden og færdigbagt.
  • Servér fx med en grøn salat.

Du kan nemt variere fyldet, som det passer dig og få tømt køkkenskuffen. Brug fx en blanding af hytteost og revet ost - måske iblandet lidt salatost? Triste grøntsager eller en rest ris eller kød er også velegnet som tærtefyld.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

4774 kJ / 1141 kcal

Næringsindhold pr. 100g

358 kJ / 86 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,8 g
Protein: 26,5 % 5,6 g
Kulhydrat: 38,5 % 8,1 g
Fedt: 35 % 3,4 g
Relateret video

En nem og lækker kartoffeltærte, hvor du kan få ryddet op i køleskab og skuffer.

https://www.arla.dk/opskrifter/kartoffeltarte/