Kartoffelsuppe med porrer

30 min
Fryseegnet
Kartoffelsuppe med porrer

Klassisk kartoffelsuppe med porrer og bacon. Hjemmelavet kartoffelsuppe er nem og hurtig mad på en hverdag, den kræver ikke mange råvarer og smager skønt. Til og med er kartoffelsuppe også meget børnevenlig!

Ingredienser

Suppe

10 g Smør
1 Grofthakket løg (ca. 75 g)
500 g Kartofler i små tern
3 Porrer i ringe - den hvide del (ca. 375 g)
¾ liter Grøntsagsbouillon
1 dl Piskefløde eller madlavningsfløde 8% eller 15%
1 tsk Groft salt
Friskkværnet hvid peber

Bacondrys

150 g Bacon
1 Grofthakket porre - den grønne del (ca. 150 g)

Pynt

Brøndkarse

Tilbehør

240 g Groft brød - evt. ristet

Sådan gør du

Suppe

  • Lad smørret smelte ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løg og kartofler i ca. 2 min. Tilsæt porrer og svits i yderligere ca. 1 min.
  • Hæld bouillon ved og lad suppen koge i ca. 15 min. - eller til grøntsagerne er møre.
  • Blend suppen til den er jævn - enten med en stavblender eller i en almindelig blender.
  • Kom suppen tilbage i gryden sammen med fløde, salt og peber. Bring suppen i kog og smag den til.

Bacondrys

  • Læg imens bacon i en tør pande og steg det ved kraftig varme i ca. 3 min. Skru ned og steg det færdigt ved jævn varme i ca. 5 min. Tag bacon af panden og lad det dryppe af på fedtsugende papir.
  • Tør panden af og kom porrerne i, steg dem ved kraftig varme i ca. 4 min.
  • Knus den stegte bacon let og tilsæt det til porrerne.
  • Server kartoffel porresuppen med brød og bacondrys. Pynt med brøndkarse.

Du kan skrue op og ned for kartofler og porrer - mængderne behøver ikke være præcise, og du kan justere med vand og/eller fløde, hvis du synes suppen er for tyk. Hvis du gerne vil have mere smag i suppen, kan du bruge friske eller tørrede krydderurter eller måske cayennepeber eller chili. Du kan også prøve denne spændende kartoffelsuppe , med ny knasende topping.

Suppen kan fryses.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

7931 kJ / 1896 kcal

Næringsindhold pr. 100g

341 kJ / 82 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,7 g
Protein: 14 % 2,8 g
Kulhydrat: 50,6 % 10,2 g
Fedt: 35,4 % 3,3 g
Relateret video Kartoffelsuppe med porrer

https://www.arla.dk/opskrifter/kartoffelsuppe-med-porrer/