Kartoffelsuppe med porrer
30 min
Fryseegnet
•
Klassisk kartoffelsuppe med porrer og bacon. Hjemmelavet kartoffelsuppe er nem og hurtig mad på en hverdag, den kræver ikke mange råvarer og smager skønt. Til og med er kartoffelsuppe også meget børnevenlig!
Ingredienser
Suppe
10 g
Smør
|
|
---|---|
1
Grofthakket løg (ca. 75 g)
|
|
500 g
Kartofler i små tern
|
|
3
Porrer i ringe - den hvide del (ca. 375 g)
|
|
¾ liter
Grøntsagsbouillon
|
|
1 dl
Piskefløde eller madlavningsfløde 8% eller 15%
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet hvid peber
|
Bacondrys
150 g
Bacon
|
|
---|---|
1
Grofthakket porre - den grønne del (ca. 150 g)
|
Pynt
Brøndkarse
|
---|
Tilbehør
240 g
Groft brød - evt. ristet
|
---|
Sådan gør du
Suppe
Bacondrys
Du kan skrue op og ned for kartofler og porrer - mængderne behøver ikke være præcise, og du kan justere med vand og/eller fløde, hvis du synes suppen er for tyk. Hvis du gerne vil have mere smag i suppen, kan du bruge friske eller tørrede krydderurter eller måske cayennepeber eller chili. Du kan også prøve denne spændende kartoffelsuppe , med ny knasende topping.
Suppen kan fryses.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
7931 kJ / 1896 kcal
Næringsindhold pr. 100g
341 kJ / 82 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,7 g |
Protein: | 14 % | 2,8 g |
Kulhydrat: | 50,6 % | 10,2 g |
Fedt: | 35,4 % | 3,3 g |
Relateret video
Kartoffelsuppe med porrer