Kartoffelsuppe
Skøn hjemmelavet cremet kartoffelsuppe - et hit både hos børn og voksne. Kartoffelsuppen er vegetarisk med et dejlig sprødt drys på toppen af røgede mandler, persille og citronskal. Det sprøde drys giver ekstra smag og knas til suppen. Kartoffelsuppe er super nemt at lave og så er det samtidig billig og mættende mad, som smager dejligt....hvad mere kan man næsten ønske sig.
Ingredienser
Kartoffelsuppe
20 g
Smør
|
|
---|---|
500 g
Skrællede kartofler i mindre stykker
|
|
5
Grofthakkede løg (ca. 375 g)
|
|
3
Små hakkede fed hvidløg
|
|
¾ liter
Grøntsagsbouillon
|
|
2½ dl
Madlavningsfløde
|
|
1 tsk
Friskpresset citronsaft
|
|
1½ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
Sprødt drys
75 g
Grofthakkede røgede mandler
|
|
---|---|
2 dl
Hakket bredbladet persille
|
|
1 spsk
Fintrevet citronskal (usprøjtet)
|
Tilbehør
300 g
Landbrød
|
---|
Sådan gør du
Kartoffelsuppe
Sprødt drys
I stedet for de røgede mandler, i det sprøde drys, kan du blande persille og citronskal med små stykker stegt bacon. Hvis du synes suppen er for tyk, kan du tilsætte ekstra bouillon.
Suppen kan fryses.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
8959 kJ / 2141 kcal
Næringsindhold pr. 100g
384 kJ / 92 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,4 g |
Protein: | 12,8 % | 2,9 g |
Kulhydrat: | 57,3 % | 13 g |
Fedt: | 29,9 % | 3,1 g |
Mangler du teknikken til at snitte løg hurtigt og effektivt? Karolines Køkkenskole viser, hvor nemt det er at snitte løg med den rigtige teknik.