Kartoffelsuppe

35 min
Fryseegnet
Kartoffelsuppe

Skøn hjemmelavet cremet kartoffelsuppe - et hit både hos børn og voksne. Kartoffelsuppen er vegetarisk med et dejlig sprødt drys på toppen af røgede mandler, persille og citronskal. Det sprøde drys giver ekstra smag og knas til suppen. Kartoffelsuppe er super nemt at lave og så er det samtidig billig og mættende mad, som smager dejligt....hvad mere kan man næsten ønske sig.

Prøv en version med flere {grøntsager}

Ingredienser

Kartoffelsuppe

20 g Smør
500 g Skrællede kartofler i mindre stykker
5 Grofthakkede løg (ca. 375 g)
3 Små hakkede fed hvidløg
¾ liter Grøntsagsbouillon
2½ dl Madlavningsfløde
1 tsk Friskpresset citronsaft
1½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber

Sprødt drys

75 g Grofthakkede røgede mandler
2 dl Hakket bredbladet persille
1 spsk Fintrevet citronskal (usprøjtet)

Tilbehør

300 g Landbrød

Sådan gør du

Kartoffelsuppe

  • Smelt smørret i en stor gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner.
  • Tilsæt kartofler, løg og hvidløg. Svits grøntsagerne under omrøring i ca. 1 min.
  • Tilsæt bouillon og bring suppen i kog. Kog den ved svag varme og under låg i ca. 15 min., til kartoflerne er godt møre.
  • Blend suppen jævn, fx med en stavblender.
  • Tilsæt fløde, citronsaft, salt og peber, varm suppen igennem og smag til.

Sprødt drys

  • Bland mandler, persille og citronskal.
  • Server det sprøde drys til kartoffelsuppen sammen med landbrød.

I stedet for de røgede mandler, i det sprøde drys, kan du blande persille og citronskal med små stykker stegt bacon. Hvis du synes suppen er for tyk, kan du tilsætte ekstra bouillon.

Suppen kan fryses.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

8959 kJ / 2141 kcal

Næringsindhold pr. 100g

384 kJ / 92 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,4 g
Protein: 12,8 % 2,9 g
Kulhydrat: 57,3 % 13 g
Fedt: 29,9 % 3,1 g
Relateret video Sådan snitter du løg

Mangler du teknikken til at snitte løg hurtigt og effektivt? Karolines Køkkenskole viser, hvor nemt det er at snitte løg med den rigtige teknik. 

https://www.arla.dk/opskrifter/kartoffelsuppe/