Kartoffelsalat med radiser og nye kartofler
Her får du opskriften på kartoffelsalat med radiser, der smager virkelig godt sammen med de nye kartofler. Du kan servere salaten til grillmad, til frokost eller du kan tage den med på picnic. Kartoffelsalat er en af de salater, der holder sig godt i køleskabet. Og så er den meget let at lave, hvilket er virkelig skønt - du blander bare dressingen i en skål og vender de afkølede kartofler i. Du kan selvfølgelig bruge de krydderurter, du bedst kan lide. Kolde, nykogte kartofler vendt med syrlig creme fraiche, urter, radiser og sennep er smagen af sommer.
Ingredienser
Dressing
4 dl
Creme fraiche
|
|
---|---|
1 dl
Finthakket purløg
|
|
1 dl
Finthakket frisk dild
|
|
2 tsk
Dijonsennep
|
|
2 tsk
Friskpresset citronsaft
|
|
2 tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
1 kg
Små nye kartofler - kogte og afkølede
|
|
---|---|
100 g
Radiser i tynde skiver
|
|
100 g
Friskbælgede ærter
|
Pynt
Dildkviste og finthakket purløg
|
---|
Sådan gør du
Dressing
Kartoffelsalaten kan gøres færdig dagen før (vent med at pynte den). Hvis du synes den virker lidt tør, kan du røre lidt ekstra creme fraiche i lige inden servering. Husk at smage til.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
6134 kJ / 1466 kcal
Næringsindhold pr. 100g
369 kJ / 88 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,3 g |
Protein: | 10,5 % | 2,3 g |
Kulhydrat: | 50,4 % | 10,9 g |
Fedt: | 39,1 % | 3,9 g |