Kartoffelmos
45 min
•
Kartoffelmos er en af topscorerne hos de feste familier. Det er der jo ikke noget at sige til, for kartoffelmos er både nemt at lavet og nemt at spise. Kartoffelmos smager skønt, og er nem at smage til med krydderurter, hvis det skal smage af lidt andet og mere en "blot" kartoffelmos.
Ingredienser
1 kg
Kartofler
|
|
---|---|
1½ dl
Mælk
|
|
50 g
Smør
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
Sådan gør du
Tips
Du kan også vælge at gratinere kartoffelmosen i ovnen, så den får et lækkert twist af sprød ost på toppen. Put kartoffelmosen i et ildfast fad og drys gratineringsost over, og bag den ved 200 grader alm. ovn i 15-20 minutter.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
4861 kJ / 1162 kcal
Næringsindhold pr. 100g
403 kJ / 96 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,7 g |
Protein: | 7,9 % | 1,9 g |
Kulhydrat: | 59,9 % | 14,2 g |
Fedt: | 32,2 % | 3,5 g |