Kartoffelcurry med blomkål og koriander
45 min
•
Curry er en ret der stammer fra Indien. Der findes et hav af variationer, der alle har det til fælles at de er skønt krydrede, at det hele er samlet i en gryde og de befinder sig et sted i nærheden af suppe, men lidt mere fyldig. Denne kartoffelcurry er udover kartofler fyldt med blomkål, tomat og hytteost. Og masser af god smag - naturligvis...
Ingredienser
Kartoffelcurry
2 tsk
Korianderfrø
|
|
---|---|
1 spsk
Rapsolie
|
|
2
Grofthakkede løg (ca. 200 g)
|
|
2 dl
Vand
|
|
750 g
Skrubbede eller skrællede kartofler i 2 x 2 cm tern
|
|
2 spsk
Rød karrypasta
|
|
100 g
Skyllede tørrede røde linser (ca. 1¼ dl)
|
|
200 g
Blomkål i buketter
|
|
250 g
Cherrytomater i halve
|
|
1 dåse
Light kokosmælk (ca. 4 dl)
|
|
1 tsk
Honning
|
|
1¾ tsk
Groft salt
|
|
200 g
Hytteost
|
|
3 dl
Frisk koriander
|
Pynt
1
Rød chilipeber i tynde ringe
|
|
---|---|
1
Limefrugt i både
|
Tilbehør
250 g
Naanbrød
|
---|
Sådan gør du
Kartoffelcurry
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
9185 kJ / 2195 kcal
Næringsindhold pr. 100g
366 kJ / 87 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2 g |
Protein: | 16,8 % | 3,6 g |
Kulhydrat: | 63,5 % | 13,7 g |
Fedt: | 19,7 % | 1,9 g |
Relateret video
Kartoffelcurry med blomkål og koriander