Karrysuppe

45 min
Fryseegnet
Karrysuppe

Karrysuppe er en dejlig suppe, som de fleste kan lide. Der er mange muligheder for at variere på smag, fyld og styrke af karry, når du vælger den suppe, du vil lave. Fedtfattig og lækker er ord, der beskriver denne dejlige opskrift på hjemmelavet karrysuppe. Karrysuppen har masser af smag og kraft og både kylling og grillet pitabrød er prikker over i'et.

Prøv en version med flere {grøntsager}

Ingredienser

Karrysuppe

20 g Smør
2 tsk Karry
3 Løg i grove stykker (ca. 225 g)
1 Skrællet æble i stykker, fx belle de boskoop (ca. 150 g)
1 dl Løse ris, parboiled (ca. 80 g)
1¼ liter Hønsebouillon
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
1 spsk Hvedemel
1 dl Mælk
100 g Kvark, græsk yoghurt eller fraiche
275 g Kyllingeinderfileter i 2 cm stykker

Grillede pitabrød

4 Pitabrød
10 g Blødt smør
4 spsk Finthakket persille

Tilbehør

2 Røde æbler i små tern

Sådan gør du

Karrysuppe

  • Smelt smørret i en tykbundet gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner.
  • Kom karry i og lad det bruse af.
  • Svits løg og æblebåde ca. 1 min. og tilsæt ris, bouillon og krydderier.
  • Kog suppen ved svag varme og under låg ca. 20 min., til risene er møre.
  • Blend suppen helt glat med en stavblender eller i en blender (af flere omgange, fyld kun blenderglasset ⅓ op). Bring atter suppen i kog.
  • Rør mel og 1 spsk af mælken sammen i en skål. Tilsæt resten af mælken og derefter kvarken. Rør kvarkjævningen i suppen.
  • Tilsæt rå kyllingestykker og kog suppen ved jævn varme, stadig under omrøring, i ca. 3 min. Smag karrysuppen til.

Grillede pitabrød

  • Flæk og halver pitabrødene. Smør dem med et tyndt lag smør.
  • Læg brødene med smørsiden opad, på en plade uden bagepapir.
  • Drys med persille og grill pitabrødene øverst i ovnen, til de er gyldne i ca. 1½ min.
  • Anret suppen med kylling og æbletern og server den rygende varm sammen med de grillede pitabrød.

Er der suppe tilovers, så server den med et fyld af kogte ris, porreringe og æblestykker.

Karrysuppe og grillede pitabrød kan tilberedes med friske korianderblade i stedet for persille.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

8194 kJ / 1958 kcal

Næringsindhold pr. 100g

298 kJ / 71 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,9 g
Protein: 24,1 % 4,2 g
Kulhydrat: 58,4 % 10,2 g
Fedt: 17,5 % 1,4 g
Relateret video Hvordan koger man ris

Karolines Køkkenskole viser, hvordan du koger ris – med den helt rette konsistens. Og du vil få ros og ikke ris for dine ris. 

https://www.arla.dk/opskrifter/karrysuppe/