Karrysalat
15 min
•
Karrysalat er prikken over i'et på en sildemad. Her en nem opskrift på klassisk karrysalat med æg, lidt surt, lidt salt og selvfølgelig cremefraiche. Hjemmelavet karrysalat er hurtig at røre sammen - og værdsættes af de fleste. Og så er karrysalat bare noget af det, der hører sig til på det kolde bord til mange af de danske traditionelle højtider og diverse familiesammenkomster.
Ingredienser
Karrysalat
3
Hårdkogte æg
|
|
---|---|
1 dl
Creme fraiche 38%
|
|
1 dl
Mayonnaise
|
|
2 tsk
Karry
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
|
1
Æble i små tern (ca. 75 g)
|
|
1
Finthakket rødløg (ca. 75 g)
|
|
2 spsk
Finthakkede kapers
|
|
2 spsk
Finthakkede cornichoner
|
Sådan gør du
Karrysalat
Du kan skrue op for styrken på karrysalaten ved at bruge hot karry.
Du kan gøre din karrysalat mere gul (uden at ændre smagen) ved at tilsætte 1 tsk gurkemeje.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
5592 kJ / 1337 kcal
Næringsindhold pr. 100g
985 kJ / 235 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1 g |
Protein: | 7,5 % | 4,3 g |
Kulhydrat: | 8,4 % | 4,9 g |
Fedt: | 84,1 % | 22,4 g |
Relateret video
Sådan snitter du løg
Mangler du teknikken til at snitte løg hurtigt og effektivt? Karolines Køkkenskole viser, hvor nemt det er at snitte løg med den rigtige teknik.