Kammuslinger med brunet sojasmør og blomkålspuré

45 min
Kammuslinger med brunet sojasmør og blomkålspuré

Kammuslinger med blomkålspuré er en virkelig spændende forret, der vil tage kegler, når der er gæster. Denne opskrift på kammuslinger med blomkålspuré kan måske blive dit bud på en forret til nytårsaften? Den fløjlsbløde blomkålspuré er elegant og lækker - og her serveret med stegte kammuslinger, duftende brunet smør og friske krydderurter. En super lækker forret.

Ingredienser

Blomkålspuré

400 g Blomkål i mindre buketter
2 spsk Piskefløde
2 spsk Finthakket bredbladet persille
1 tsk Citronskal (usprøjtet)
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber

Brunet sojasmør

50 g Smør
1 spsk Sojasauce

Stegte kammuslinger

8 Store kammuslinger (ca. 200 g)
¼ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
1 spsk Rapsolie

Topping

Krydderurter, fx dild, kørvel og skovsyre

Sådan gør du

Blomkålspuré

  • Kog blomkålen i ca. 10 min.
  • Hæld vandet fra og tilsæt fløde, persille, citronskal, salt og peber.
  • Blend blandingen til en puré med en stavblender. Smag til.

Brunet sojasmør

  • Kom smørret i en lille gryde og smelt det ved jævn varme i 3-4 min.
  • Skru ned til svag varme og lad det langsomt blive gyldentbrunt, 12-14 min. eller til det dufter brunt uden at branke. Skrab forsigtigt, af og til, bunden af gryden med en træspatel, så tørstoffet ikke brænder fast.
  • Når det nærmer sig at smørret er ved at være færdigt, skal du være over det, så det ikke får for meget. Tag gryden af varmen og rør soja i det smeltede smør.

Stegte kammuslinger

  • Dup kammuslingerne tørre med et stykke køkkenrulle og drys dem med salt og peber.
  • Varm panden op ved kraftig varme og kom olien på. Steg muslingerne ved kraftig varme ca. 1½ min. på hver side.
  • Fordel blomkålspuréen på 4 tallerkener. Læg 2 kammuslinger på hver tallerken og hæld brunet smør henover. Top med krydderurter og server.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

3201 kJ / 765 kcal

Næringsindhold pr. 100g

445 kJ / 106 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,3 g
Protein: 15,3 % 4 g
Kulhydrat: 6,9 % 1,8 g
Fedt: 77,8 % 9,3 g
https://www.arla.dk/opskrifter/kammuslinger-med-brunet-sojasmor-og-blomkalspure/