Juleis
Juleis - med masser af marcipan, chokolade og mandler. Hjemmelavet juleis er et lækkert alternativ til risalamanden juleaften. Juleisen indeholder mange skønne julesmage - og så kan den laves helt uden ismaskine. Flødeisen er nemlig en parfait, som er kendetegnet ved, at fløden piskes til flødeskum og vendes i ismassen, hvilket giver en lækker luftig is. Også uden brug af ismaskine. Så hvis du ikke er vild med risalamande juleaften, så prøv denne hjemmelavede juleis. Server juleisen med kirsebærsauce og husk at komme en hel mandel i juleisen - for mandelgaven skal man jo ikke snydes for bare fordi man ikke bryder sig om risalamande...
Ingredienser
Juleis
½ liter
Piskefløde
|
|
---|---|
3
Æggeblommer
|
|
60 g
Sukker (ca. ¾ dl)
|
|
1
Vaniljestang - kornene heraf
|
150 g
Marcipan i små tern
|
|
---|---|
75 g
Grofthakket mørk chokolade
|
|
75 g
Smuttede mandler - grofthakkede og ristede
|
|
200 g
Kirsebærsauce, fx Amarena dessertkirsebærsauce
|
Sådan gør du
Juleis
Du kan også lave juleisen på ismaskine. Tilsæt først kirebærsaucen til sidst, når isen har fået en mere fast konsistens. Ellers vil kirsebærsaucen farve isen lyserød.
Tag isen ud af fryseren ½ time før servering.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
16217 kJ / 3876 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1461 kJ / 349 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,9 g |
Protein: | 5,7 % | 4,9 g |
Kulhydrat: | 28,2 % | 24,3 g |
Fedt: | 66,1 % | 26,1 g |
Hjemmelavet juleis med skøn julesmag af marcipan, chokolade og mandler. Juleisen er et lækkert alternativ til juleaften, hvis du ikke er til risalamande.