Julegrød med fløde

15 min
Julegrød med fløde

Tryl en rest risengrød om til en lækker dessert. Kold risengrød med iskold fløde og topping af stegte æbler, granatæblekerner og mandler. Mums!

Ingredienser

Stegte æbler

15 g Smør
1 Stort syrligt æble, fx Elstar - skåret i både (ca. 175 g)
5 dl Kold risengrød (ca. 500 g)
2 tsk Vaniljesukker
1 dl Piskefløde
2 tsk Kardemommekapsler
2 spsk Granatæblekerner
2 spsk Grofthakkede mandler
1 spsk Flydende honning

Sådan gør du

Stegte æbler

  • Lad smørret smelte i en pande ved kraftig varme, men uden at det bruner.
  • Steg æblebådene ved jævn varme i 4-5 min. - eller til de er bløde.
  • Rør risengrøden sammen med vaniljesukkeret og fordel den i 4 skåle.
  • Hæld iskold fløde rundt om grøden.
  • Knus kardemommekapslerne og tag frøene ud.
  • Fordel de stegte æbler, granatæblekerner, mandler, honning og kardemommefrø på toppen og server.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

4986 kJ / 1192 kcal

Næringsindhold pr. 100g

577 kJ / 138 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,3 g
Protein: 7,8 % 2,7 g
Kulhydrat: 39 % 13,2 g
Fedt: 53,2 % 8,3 g
Relateret video Hvordan får jeg kernene ud af granatæblet?

https://www.arla.dk/opskrifter/julegrod/