Julecheesecake
10 timer
•
Arbejdstid: 50 min
•
Julecheesecake med pebernøddebund, brændte mandler og gløgg på toppen - så er den gode julestemning helt sikkert i hus! Denne julecheesecake kan du nemt gå hen og blive afhængig af at lave hvert år i december... Julecheesecaken er fantastisk lækker og konsistensen silkeblød - lige som en cheesecake skal være. Denne julecheesecake rummer mange af julens essentielle smagselementer - pebernødder, brændte mandler og gløgg. Er du ikke vild med gløgg, så server julecheesecaken med en gelé af solbærsaft på toppen. Julecheesecaken er også skøn uden gelélåg.
Ingredienser
Pebernøddebund
300 g
Pebernødder
|
|
---|---|
50 g
Digestive kiks
|
|
150 g
Smør - smeltet
|
Lagkageplast (ca. 8 cm bred)
|
---|
Fromage
4 blade
Husblas
|
|
---|---|
1
Vaniljestang (kornene heraf) eller vaniljepasta i tilsvarende mængde
|
|
125 g
Sukker (ca. 1½ dl)
|
|
¼ liter
Piskefløde
|
|
1 spsk
Appelsinskal (usprøjtet)
|
|
200 g
Flødeost
|
|
¼ liter
Creme fraiche
|
|
2 spsk
Friskpresset appelsinsaft
|
Gløgggelé
2 blade
Husblas
|
|
---|---|
2 dl
Gløgg
|
Pynt
100 g
Grofthakkede brændte mandler
|
|
---|---|
Guldstøv
|
Sådan gør du
Pebernøddebund
Fromage
Gløgggelé
Sådan anretter du kagen
Du kan også lave en solbærgele på toppen af julecheesecaken - i stedet for gløggeléen. Erstat de 2 dl gløgg med 2 dl koncentreret solbærsaft.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
24651 kJ / 5892 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1476 kJ / 353 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,6 g |
Protein: | 4,9 % | 4,2 g |
Kulhydrat: | 29,8 % | 25,8 g |
Fedt: | 63,4 % | 25,3 g |
Alkohol: | 1,9 % |
Relateret video
Julecheesecake