Jordbærtærte
3 timer
•
Arbejdstid: 1 time 5 min
•
Opskrift på klassisk jordbærtærte - som den du køber hos den gode bager. Jordbærtærten smager af dansk sommer! Prøv denne klassiske jordbærtærte med sprød mazarinbund og vaniljecreme, næste gang de danske jordbær er i sæson!
Ingredienser
Tærtebund
100 g
Koldt smør
|
|
---|---|
175 g
Hvedemel (ca. 2½ dl)
|
|
2 spsk
Flormelis
|
|
1
Æggeblomme
|
Mazarinfyld
100 g
Smør
|
|
---|---|
100 g
Sukker (ca. 1¼ dl)
|
|
75 g
Marcipan
|
|
2
Æg
|
|
35 g
Hvedemel (ca. ¾ dl)
|
50 g
Finthakket mørk chokolade
|
---|
Konditorcreme
2 dl
Mælk
|
|
---|---|
1
Æg
|
|
2 spsk
Sukker
|
|
1 spsk
Hvedemel eller majsstivelse
|
|
1
Vaniljestang - kornene heraf
|
1½ dl
Piskefløde
|
---|
Jordbærgelé
1 blad
Husblas
|
|
---|---|
¼ dl
Koncentreret jordbærsaft
|
|
300 g
Jordbær i skiver
|
Sådan gør du
Tærtebund
Mazarinfyld
Konditorcreme
Jordbærgelé
Skal det gå lidt hurtigere kan du stille tærtebunden i fryseren i ca. 15 min. - eller helt springe tiden i køleskabet over. Vær dog forberedt på, at kanten så måske glider lidt ned.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
18421 kJ / 4403 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1195 kJ / 286 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,1 g |
Protein: | 6 % | 4,2 g |
Kulhydrat: | 39 % | 27,5 g |
Fedt: | 55 % | 17,8 g |
Relateret video
Sådan flækker du en vaniljestang
Se hvordan du får kornene ud af en vaniljestang med Karolines Køkkenskole – og få inspiration til hjemmelavet vaniljesukker.