Jødekager
2 timer 45 min
•
Arbejdstid: 30 min
•
Jødekager er en af de klassiske julesmåkager, som bages hvert år i mange hjem. Kagerne og navnet har oprindelse i de jødiske bagerier i 1700-tallet. De jødiske bagere bagte kager med eksotiske krydderier, som gav danskerne nye smagsoplevelser. I dag tænker vi nok ikke at kanel er specielt eksotisk, men ingen jødekager uden kanel.
Ingredienser
Dej
250 g
Hvedemel (ca. 4 dl)
|
|
---|---|
125 g
Sukker (ca. 1½ dl)
|
|
½ tsk
Hjortetaksalt
|
|
200 g
Koldt smør
|
1 spsk
Sukker
|
|
---|---|
½ tsk
Stødt kanel
|
|
1
Sammenpisket æg
|
Sådan gør du
Dej
Når du bager småkager, som fx jødekager, er det vigtigt at kigge til kagerne jævnligt, da ovnens temperatur kan svinge meget.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
12298 kJ / 2939 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1916 kJ / 458 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,5 g |
Protein: | 4 % | 4,5 g |
Kulhydrat: | 44,1 % | 49,7 g |
Fedt: | 51,9 % | 26,9 g |