Italiensk pastasalat

20 min
Arbejdstid: 15 min
Italiensk pastasalat

Denne farverige italienske pastasalat smager farligt godt med masser af frisk basilikum , tomater og en dressing med oregano. Salamien er rå og kan være krydret eller stærk og både parma eller kogt skinke vil også være godt i. Spis den på dagen for der er den bedst både på smag og konsistens.

Ny

Ingredienser

150 g Tørret pasta
250 g Cherry- eller blommetomater
75 g Salami evt. med chili
½ Rødløg
75 g Rucolasalat
½ bundt Basilikumblade, hakket
50 g Revet hård ost, fx parmigiano reggiano
75 g Oliven uden sten

Dressing

4 spsk Jomfruolivenolie
2 spsk Mørk balsamicoeddike
2 tsk Tørret oregano
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber

Sådan gør du

Pastasalat

  • Kog pastaen efter anvisning på emballagen, til den er mør uden at være for blød. Lad den dryppe godt af.
  • Skær tomater og salami i mindre stykker og rødløg i tynde skiver - og kom det hele i en serveringsskål sammen med den kogte pasta.

Dressing

  • Ryst eller pisk olivenolie, balsamico, oregano, salt og peber sammen. Hæld dressingen over salaten og vend det hele sammen.

Du kan erstatte salami med lidt sprødstegt bacon eller du kan bruge parma- eller kogt skinke.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

7395 kJ / 1767 kcal

Næringsindhold pr. 100g

706 kJ / 169 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,5 g
Protein: 12,8 % 5,3 g
Kulhydrat: 29,2 % 12,1 g
Fedt: 58 % 11,1 g
https://www.arla.dk/opskrifter/italiensk-pastasalat/