Iced matcha latte
Cremet og let iced matcha latte, mindst ligeså lækker som på cafeen. Den er sødet med sirup og her kan du bruge den smag, som du bedst kan lide - blåbær, vanilje eller karamel er lækkert. Du kan også lave en udgave, hvor du kommer friske bær i bunden af glasset, som du moser lidt med en ske. Matcha er en meget udbredt smag i Japan. Det smager helt særligt, lidt af græs faktisk og ikke som noget vi ellers kender i Danmark. Det kan betale sig for smagen, at købe matchapulver af god kvalitet.
Ingredienser
5 tsk
Matcha pulver
|
|
---|---|
1 dl
Vand, 60-80° varmt
|
|
5 spsk
Valgfri sirup
|
|
4
Store isterninger
|
|
4 dl
Havredrik
|
Sådan gør du
Lav en hindbær iced mactha latte ved at fordele 100 gram hindbær i bunden af de to glas, før du tilsætter isterninger. Du kan bruge friske hindbær eller frosne, der har fået et kort opkog.
Der er stor forskel på smagen af matchapulver - her kan det godt betale sig at købe noget af god kvalitet.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
2350 kJ / 562 kcal
Næringsindhold pr. 100g
341 kJ / 81 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,5 g |
Protein: | 4,5 % | 0,9 g |
Kulhydrat: | 85,3 % | 17,1 g |
Fedt: | 10,2 % | 0,9 g |