Hytteostboller

40 min
Arbejdstid: 10 min
Fryseegnet
Hytteostboller

Lækre og nemme hytteostboller lavet med kun 5 ingredienser – helt uden mel og hævemiddel. Perfekte til morgenmad eller som en hurtig snack i madpakken. Hytteostbollerne består af havregryn, hytteost, æg, kerner og lidt salt. Du kan hurtigt lave en portion, for alle ingredienser skal blot røres sammen med en ske, formes til boller og bages gyldne og lækre. Bollerne indeholder hverken gær eller surdej, så der er ingen hævetid, og du har friskbagte boller klar på under 40 minutter.

Ingredienser

500 g Hytteost
400 g Havregryn
5 Æg
2 dl Kerner, fx græskarkerner eller solsikkekerner
1 tsk Groft salt
Æg - til pensling

Sådan gør du

  • Rør hytteost, havregryn, æg, kerner og salt sammen i en skål til en grov dej.
  • Form dejen til 10 boller på en plade med bagepapir.
  • Pensl dem med sammenpisket æg og pynt evt. med ekstra kerner.
  • Bag dem 25-30 min. ved 200° - varmluft eller til de er gyldne og gennembagte.
  • Lad bollerne køle af på en rist.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

11554 kJ / 2761 kcal

Næringsindhold pr. 100g

906 kJ / 217 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 3,1 g
Protein: 23,9 % 12,7 g
Kulhydrat: 39,7 % 21,2 g
Fedt: 36,4 % 8,9 g
Relateret video

Lækre og nemme hytteostboller lavet med kun 5 ingredienser – helt uden mel og hævemiddel.

https://www.arla.dk/opskrifter/hytteostboller/