Hønsesalat
Hønsesalat er et hit på frokostbordet til jul, påske eller bare når det skal være ekstra lækkert. Her får du opskriften på hjemmelavet hønsesalat med champignon, æble og masser af purløg. Vi topper med sprødstegt bacon, så det ikke bliver blødt. Du behøver ikke koge en hel kylling - faktisk kan du vælge det kyllingekød du foretrækker - både bryst og lår dur her. Er det forår, så vil skiver af dampede grønne eller hvide asparges være drønlækkert i.
Ingredienser
200 g
Kylling, bryst eller lår
|
---|
250 g
Markchampignoner
|
|
---|---|
15 g
Smør
|
|
1
Syrligt æble, fx Elstar
|
|
1
Stængel bladselleri
|
|
2½ dl
Creme fraiche
|
|
2 spsk
Mayonnaise
|
|
1 dl
Finthakket krydderurter, fx purløg, kørvel eller persille
|
|
1 tsk
Citronskal (usprøjtet)
|
|
1 tsk
Friskpresset citronsaft
|
|
1 tsk
Dijonsennep
|
|
1 tsk
Groft salt
|
Topping
125 g
Stegt bacon
|
---|
Sådan gør du
Prøv også at servere hønsesalaten med friterede kapers, evt. i stedet for bacon. Fritér 100 g afdryppede kapers i olie, læg dem på fedtsugende papir og drys med salt.
Hønsesalaten kan laves hele året, især hvis du får lidt hjælp af dåser eller glas. Men prøv også at vælge dine grøntsager efter sæson.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
7561 kJ / 1807 kcal
Næringsindhold pr. 100g
391 kJ / 94 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,3 g |
Protein: | 24,7 % | 5,7 g |
Kulhydrat: | 9,5 % | 2,2 g |
Fedt: | 65,8 % | 7 g |
Her får du opskriften på hjemmelavet hønsesalat med champignon, æble og masser af purløg. Vi topper med sprødstegt bacon, så det ikke bliver blødt.