Hønsesalat

45 min
Hønsesalat

Hønsesalat er et hit på frokostbordet til jul, påske eller bare når det skal være ekstra lækkert. Her får du opskriften på hjemmelavet hønsesalat med champignon, æble og masser af purløg. Vi topper med sprødstegt bacon, så det ikke bliver blødt. Du behøver ikke koge en hel kylling - faktisk kan du vælge det kyllingekød du foretrækker - både bryst og lår dur her. Er det forår, så vil skiver af dampede grønne eller hvide asparges være drønlækkert i.

Ny

Ingredienser

200 g Kylling, bryst eller lår
250 g Markchampignoner
15 g Smør
1 Syrligt æble, fx Elstar
1 Stængel bladselleri
2½ dl Creme fraiche
2 spsk Mayonnaise
1 dl Finthakket krydderurter, fx purløg, kørvel eller persille
1 tsk Citronskal (usprøjtet)
1 tsk Friskpresset citronsaft
1 tsk Dijonsennep
1 tsk Groft salt

Topping

125 g Stegt bacon

Sådan gør du

  • Kog kyllingen i ca. 15 min.
  • Tag kødet op og lad det køle lidt af.
  • Riv det i trevler - brug fx 2 gafler.
  • Rengør og hak svampene fint.
  • Smelt smørret på en pande og steg champignonerne i ca. 5 min. til de har fået farve.
  • Sæt dem til side og lad dem køle af.
  • Skær æble og bladselleri i meget små tern og vend dem sammen med kylling, de stegte champignon, creme fraiche, mayonaise, krydderurter, citronskal og -saft, sennep og salt.
  • Smag til.
  • Server hønsesalaten på et godt stykke rugbrød toppet med stegt bacon.

Prøv også at servere hønsesalaten med friterede kapers, evt. i stedet for bacon. Fritér 100 g afdryppede kapers i olie, læg dem på fedtsugende papir og drys med salt.

Hønsesalaten kan laves hele året, især hvis du får lidt hjælp af dåser eller glas. Men prøv også at vælge dine grøntsager efter sæson.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

7561 kJ / 1807 kcal

Næringsindhold pr. 100g

391 kJ / 94 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,3 g
Protein: 24,7 % 5,7 g
Kulhydrat: 9,5 % 2,2 g
Fedt: 65,8 % 7 g
Relateret video

Her får du opskriften på hjemmelavet hønsesalat med champignon, æble og masser af purløg. Vi topper med sprødstegt bacon, så det ikke bliver blødt.

https://www.arla.dk/opskrifter/honsesalat/