Hjemmelavet marcipan

30 min
Hjemmelavet marcipan

Prøv noget nyt her til jul - lav din egen marcipan. Hjemmelavet marcipan er slet ikke svært at lave, og det betaler sig, for hjemmelavet marcipan smager bare så meget bedre. Du kan også overveje at give hjemmelavet marcipan i adventsgave til en du synes, har fortjent det.

Ingredienser

Marcipan

1 dl Vand
85 g Sukker eller rørsukker (ca. 1 dl)
200 g Smuttede mandler - kolde

Sådan gør du

Marcipan

  • Bring vand og sukker i kog og kog under omrøring til sukkeret er helt opløst. Lad det køle af til stuetemperatur.
  • Kom mandlerne i en foodprocessor og hak dem i ca. 5 min. Stop et par gange og skrab kanter og bund - hak til mandlerne er som mel.
  • Tilsæt ca. 4 spsk af den afkølede sukkerlage lidt efter lidt til mandlerne, mens de stadig kører i foodprocessoren.
  • Marcipanen skal lige begynde at samle sig - mærk på den, den skal være fugtig uden at klistre. Juster evt. konsistensen med lidt mere sukkerlage.

Pak marcipanen godt ind i plastfilm og opbevar den på køl indtil brug. Spis marcipanen som den er eller brug den til julekonfekten.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

6097 kJ / 1457 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1584 kJ / 378 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 9,7 g
Protein: 11,5 % 10,8 g
Kulhydrat: 23,9 % 22,3 g
Fedt: 64,6 % 27,6 g
https://www.arla.dk/opskrifter/hjemmelavet-marcipan/