Hjemmelavet flødeis
4 timer 35 min
•
Arbejdstid: 35 min
Fryseegnet
•
Hjemmelavet flødeis - findes der noget mere lækkert? Denne hjemmelavede flødeis smager som en god gammeldags vaniljeis og har en lækker cremet konsistens. Isen er lavet på en klassisk iscreme af fløde, æggeblommer, sukker og vanilje. Opskriften på hjemmelavet flødeis kan varieres med tilsætning af chokolade, bær, kaffe eller...? Kun fantasien sætter grænser.
Ingredienser
4
Æggeblommer
|
|
---|---|
85 g
Sukker (ca. 1 dl)
|
|
½ liter
Piskefløde
|
|
1
Flækket vaniljestang
|
Sådan gør du
Frys iscremen i en ismaskine - det går hurtigere og så slipper du for at røre i iscremen under indfrysningen.
Smagssæt isen ved at tilsætte fx ca. 1 dl espressokaffe, 150 g grofthakket chokolade eller ca. 400 g frugtpuré.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
9369 kJ / 2239 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1441 kJ / 344 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | |
Protein: | 3,7 % | 3,1 g |
Kulhydrat: | 18,3 % | 15,5 g |
Fedt: | 78 % | 30,4 g |
Relateret video
Sådan flækker du en vaniljestang
Se hvordan du får kornene ud af en vaniljestang med Karolines Køkkenskole – og få inspiration til hjemmelavet vaniljesukker.