Hasselback rodfrugter

Hasselback rodfrugter

Hasselback rodfrugter i smukke farver er en genial måde at forvandle vinterens rodfrugter til skønt tilbehør eller en selvstændig grøn hovedret med sprød salat og lidt dyppelse. Opskriften er en lækker twist på de klassiske hasselback kartofler. Princippet er det samme: Rodfrugterne bliver skåret næsten igennem, penslet med smør og bagt i ovnen til de er gyldne og nærmest karamelliserede. Når du sørger for at pensle rodfrugterne flere gange undervejs, opnår du det bedste resultat. Server med kryddersmør, pesto eller hytteost.

Se den {klassiske} version

Ingredienser

Hasselback rodfrugter

1½ kg Blandede rodfrugter, fx gulerod, pastinak og rødbede
40 g Smør - smeltet
2 spsk Finthakket frisk rosmarin
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber

Sådan gør du

Hasselback rodfrugter

  • Skræl rodfrugterne og flæk dem, hvis de er store.
  • Skær hver rodfrugt knapt igennem i tynde skiver på tværs.
  • Læg rodfrugterne på en plade med bagepapir.
  • Bland det smeltede smør med rosmarin og pensl rodfrugterne.
  • Drys med salt og peber og bag rodfrugterne midt i ovnen i ca. 1 time ved 200° - varmluft.

Når du skal skære rodfrugterne i tynde skiver, kan det være nemmere at lægge dem mellem skafterne på to trægrydeskeer - på den måde skærer du ikke helt igennem rodfrugt eller kartoffel og de ligger bedre fast.

Hasselback er dejligt tilbehør til et godt stykke kød sammen med fx sauce og kartofler (evt. også ovnbagte). Du kan også servere hasselback rodfrugterne som grøn hverdagsmad til 4 personer, fx sammen med hummus og en grøn salat drysset med salte mandler.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

4611 kJ / 1102 kcal

Næringsindhold pr. 100g

297 kJ / 71 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 4,4 g
Protein: 11,8 % 2,1 g
Kulhydrat: 56 % 9,8 g
Fedt: 32,2 % 2,6 g
https://www.arla.dk/opskrifter/hasselback-rodfrugter/