Hasselback rodfrugter
Hasselback rodfrugter i smukke farver er en genial måde at forvandle vinterens rodfrugter til skønt tilbehør eller en selvstændig grøn hovedret med sprød salat og lidt dyppelse. Opskriften er en lækker twist på de klassiske hasselback kartofler. Princippet er det samme: Rodfrugterne bliver skåret næsten igennem, penslet med smør og bagt i ovnen til de er gyldne og nærmest karamelliserede. Når du sørger for at pensle rodfrugterne flere gange undervejs, opnår du det bedste resultat. Server med kryddersmør, pesto eller hytteost.
Ingredienser
Hasselback rodfrugter
1½ kg
Blandede rodfrugter, fx gulerod, pastinak og rødbede
|
|
---|---|
40 g
Smør - smeltet
|
|
2 spsk
Finthakket frisk rosmarin
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
Sådan gør du
Hasselback rodfrugter
Når du skal skære rodfrugterne i tynde skiver, kan det være nemmere at lægge dem mellem skafterne på to trægrydeskeer - på den måde skærer du ikke helt igennem rodfrugt eller kartoffel og de ligger bedre fast.
Hasselback er dejligt tilbehør til et godt stykke kød sammen med fx sauce og kartofler (evt. også ovnbagte). Du kan også servere hasselback rodfrugterne som grøn hverdagsmad til 4 personer, fx sammen med hummus og en grøn salat drysset med salte mandler.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
4611 kJ / 1102 kcal
Næringsindhold pr. 100g
297 kJ / 71 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 4,4 g |
Protein: | 11,8 % | 2,1 g |
Kulhydrat: | 56 % | 9,8 g |
Fedt: | 32,2 % | 2,6 g |