Hasselback kartofler

1 time 15 min
Arbejdstid: 15 min
Hasselback kartofler

Hasselback kartofler er et dejligt nemt og sprødt tilbehør til de fleste retter - og ikke mindst til grillmad. Kartoflerne passer sig selv i ovnen, mens resten af måltiden kan klares ved siden af. Du kan lave de lækre sprøde kartofler med eller uden skræl - og du kan bruge lige den smag og de krydderurter, du foretrækker. Servér eventuelt med hjemmelavet kryddersmør eller pesto.

Prøv en version med flere {grøntsager}

Ingredienser

Hasselback kartofler

10 Store kartofler (ca. 1½ kg)
50 g Smeltet smør
1½ tsk Groft salt

Topping

5 spsk Kryddersmør, basilikumpesto eller anden pesto

Sådan gør du

Hasselback kartofler

  • Skræl kartoflerne og skær hver kartoffel knapt igennem i tynde skiver på tværs.
  • Læg dem i en smurt bradepande og pensl med smør. Drys salt over.
  • Steg kartoflerne midt i ovnen ca. 1 time ved 225° - traditionel ovn og server dem som de er eller med valgfri topping

Når du skal skære kartoflerne i tynde skiver, kan det være nemmere at lægge kartoflerne mellem skaftet på to trægrydeskeer - på den måde skærer du ikke helt igennem kartoflen og kartoflen ligger fast.

Hasselbacken er navnet på en kro i Stockholm (Stedet fik navnet i 1760'erne). Hasselback kartoflen har navn efter denne kro og er første gang omtalt i en svensk kogebog i 1935.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

5612 kJ / 1341 kcal

Næringsindhold pr. 100g

767 kJ / 183 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,7 g
Protein: 4,4 % 2 g
Kulhydrat: 31,1 % 14 g
Fedt: 64,5 % 13,4 g
Relateret video Sådan parterer du kylling

Har du brug for hjælp til partering? Se hvordan du parterer kylling og andre fjerkræ som and, kalkun og gås med Karolines Køkkenskole.

https://www.arla.dk/opskrifter/hasselback-kartofler/