Hasselback kartofler
Hasselback kartofler er et dejligt nemt og sprødt tilbehør til de fleste retter - og ikke mindst til grillmad. Kartoflerne passer sig selv i ovnen, mens resten af måltiden kan klares ved siden af. Du kan lave de lækre sprøde kartofler med eller uden skræl - og du kan bruge lige den smag og de krydderurter, du foretrækker. Servér eventuelt med hjemmelavet kryddersmør eller pesto.
Ingredienser
Hasselback kartofler
10
Store kartofler (ca. 1½ kg)
|
|
---|---|
50 g
Smeltet smør
|
|
1½ tsk
Groft salt
|
Topping
5 spsk
Kryddersmør, basilikumpesto eller anden pesto
|
---|
Sådan gør du
Hasselback kartofler
Når du skal skære kartoflerne i tynde skiver, kan det være nemmere at lægge kartoflerne mellem skaftet på to trægrydeskeer - på den måde skærer du ikke helt igennem kartoflen og kartoflen ligger fast.
Hasselbacken er navnet på en kro i Stockholm (Stedet fik navnet i 1760'erne). Hasselback kartoflen har navn efter denne kro og er første gang omtalt i en svensk kogebog i 1935.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
5612 kJ / 1341 kcal
Næringsindhold pr. 100g
767 kJ / 183 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,7 g |
Protein: | 4,4 % | 2 g |
Kulhydrat: | 31,1 % | 14 g |
Fedt: | 64,5 % | 13,4 g |
Har du brug for hjælp til partering? Se hvordan du parterer kylling og andre fjerkræ som and, kalkun og gås med Karolines Køkkenskole.