Hasselback græskar
1 time
•
Hasselback butternut squash med smør får en fantastisk konsistens, når den bliver ovnbagt. Her er græskarret toppet med sprøde hasselnødder, smuldret salatost og syrlige granatæblekerner. En virkelig lækker kombination – blødt, sprødt, salt og syrligt. Bagt græskar er et skønt tilbehør til mange efterårsretter eller en selvstændig frokostret. Server den varme hasselback butternut squash med chilidressing til Halloween eller måske som alternativ til julens flæskesteg.
Ingredienser
Hasselback græskar
1
Butternut squash (ca. 1 kg)
|
|
---|---|
50 g
Smør - smeltet
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
1 dl
Grofthakkede, ristede hasselnøddekerner
|
|
---|---|
10
Salvieblade
|
|
50 g
Salatost i tern
|
|
½
Granatæble - kernerne herfra
|
|
Evt. friske krydderurter
|
Dressing
2 dl
Fraiche
|
|
---|---|
3 spsk
Sød chilisauce
|
|
½ tsk
Groft salt
|
Sådan gør du
Dressing
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
5880 kJ / 1405 kcal
Næringsindhold pr. 100g
372 kJ / 89 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,8 g |
Protein: | 12,2 % | 2,7 g |
Kulhydrat: | 26,5 % | 5,8 g |
Fedt: | 61,3 % | 6,2 g |
Relateret video
Hasselback butternut squash med smør får en fantastisk konsistens, når den bliver ovnbagt - her toppet med sprøde hasselnødder, smuldret salatost og syrlige granatæblekerner. En virkelig lækker kombination – blødt, sprødt, salt og syrligt.