Grøntsagsspaghetti med persillepesto

30 min
Grøntsagsspaghetti med persillepesto

Grøntsagsspaghetti med hjemmelavet persillepesto - nem og lækker mad med masser af grønt til en travl hverdagsaften!

Ingredienser

Persillepesto

75 g Bredbladet persille
25 g Valnøddekerner
½ dl Friskpresset citronsaft
2 Pressede fed hvidløg
1 spsk Olivenolie
50 g Revet cheddar- og maasdammerost
½ tsk Groft salt

Grøntsagsspaghetti

3 liter Vand
1 spsk Groft salt
300 g Tørret spaghetti
250 g Grønne bønner
250 g Grøn squash i spaghettitynde strimler
75 g Rucolasalat
100 g Revet cheddar- og maasdammerost

Topping og tilbehør

Groft salt
Friskkværnet peber
Rucolasalat
Grovbrød

Sådan gør du

Persillepesto

  • Kom persille, valnødder, citronsaft og de øvrige ingredienser i en blender og blend til pestoen får en jævn konsistens. Smag til.

Grøntsagsspaghetti

  • Bring vand tilsat salt i kog i en stor gryde.
  • Kog spaghettien ca. 5 min. og tilsæt bønner. Kog i yderligere 3-5 min. til spaghettien er mør uden at være blød – kog squashstrimlerne med det sidste minut.
  • Tag 1 dl af kogevandet fra og lad spaghetti og grøntsager dryppe af i et dørslag.
  • Rør den ene dl kogevand i pestoen.
  • Hæld grøntsagsspaghettien tilbage i gryden sammen med pesto, rucolasalat og ost og vend let sammen.
  • Kom retten i en stor varm skål og drys med salt og peber. Pynt med rucolasalat og server med brød til.

Der findes forskellige specialredskaber til at lave tynde strimler af grøntsager, fx en julienneskærer eller andre deciderede maskiner. Det er dog muligt at lave strimler med en almindelig kartoffelskræller eller tyndskræller; det giver blot en lidt bredere strimmel.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

11348 kJ / 2712 kcal

Næringsindhold pr. 100g

617 kJ / 148 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2 g
Protein: 16,7 % 6,1 g
Kulhydrat: 53,2 % 19,3 g
Fedt: 30,1 % 5 g
Relateret video Sådan knuser og hakker du hvidløg

Karolines køkken viser, hvordan du nemt knuser eller hakker et fed hvidløg.

https://www.arla.dk/opskrifter/grontsagsspaghetti-med-persillepesto/