Grøntsagsspaghetti med persillepesto
30 min
•
Grøntsagsspaghetti med hjemmelavet persillepesto - nem og lækker mad med masser af grønt til en travl hverdagsaften!
Ingredienser
Persillepesto
75 g
Bredbladet persille
|
|
---|---|
25 g
Valnøddekerner
|
|
½ dl
Friskpresset citronsaft
|
|
2
Pressede fed hvidløg
|
|
1 spsk
Olivenolie
|
|
50 g
Revet cheddar- og maasdammerost
|
|
½ tsk
Groft salt
|
Grøntsagsspaghetti
3 liter
Vand
|
|
---|---|
1 spsk
Groft salt
|
|
300 g
Tørret spaghetti
|
|
250 g
Grønne bønner
|
|
250 g
Grøn squash i spaghettitynde strimler
|
75 g
Rucolasalat
|
|
---|---|
100 g
Revet cheddar- og maasdammerost
|
Topping og tilbehør
Groft salt
|
|
---|---|
Friskkværnet peber
|
|
Rucolasalat
|
|
Grovbrød
|
Sådan gør du
Persillepesto
Grøntsagsspaghetti
Der findes forskellige specialredskaber til at lave tynde strimler af grøntsager, fx en julienneskærer eller andre deciderede maskiner. Det er dog muligt at lave strimler med en almindelig kartoffelskræller eller tyndskræller; det giver blot en lidt bredere strimmel.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
11348 kJ / 2712 kcal
Næringsindhold pr. 100g
617 kJ / 148 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2 g |
Protein: | 16,7 % | 6,1 g |
Kulhydrat: | 53,2 % | 19,3 g |
Fedt: | 30,1 % | 5 g |
Relateret video
Sådan knuser og hakker du hvidløg
Karolines køkken viser, hvordan du nemt knuser eller hakker et fed hvidløg.