Grønkålssalat

1 time 25 min
Arbejdstid: 25 min
Grønkålssalat

Grønkålssalat med rødløg og æbler. En virkelig velsmagende vitaminbombe, når æbler og grønkål er på sit højeste. Denne grønkålssalat tilfredsstiller alle dine smagsløg, idet den indeholder både surt og sødt, blødt og sprødt. Samtidig er det en meget smuk grønkålssalat, der frister smagsløgene. Måske du skulle gøre det til en vane altid at have frisk klargjort grønkål i køleskabet, så er det nemt at blande en grønkålsalat som er en skøn efterårs- og vintersalat!

Ingredienser

Dressing

3 spsk Friskpresset citronsaft
1½ dl Piskefløde
2 tsk Sukker
1 tsk Groft salt

Syltede rødløg

2 spsk Æbleeddike
1 spsk Sukker
2 Rødløg i både (ca. 150 g)

Grønkålssalat

2 Røde æbler i små tern (ca. 250 g)
150 g Skrællede jordskokker i små tern
150 g Rensede, plukkede grønkålsblade
½ dl Grofthakket bredbladet persille

Sådan gør du

Dressing

  • Vend citronsaft, fløde, sukker og salt sammen.
  • Stil det tildækket på køl i ca. 15 min. til fløden er tyknet.

Syltede rødløg

  • Bring eddike og sukker i kog og sauter løgene ved svag varme i ca. 2 min. - til de får en flot lyserød farve.

Grønkålssalat

  • Vend dressing, syltede rødløg, æbletern, jordskoktern,grønkål og persille sammen.
  • Gem evt. æbletern og rødløg til at pynte med.

Du kan tilberede en større portion rødløg, nu du er i gang. De er skønne at have til andre salater, pålæg og burgere. Har du lyst til mere fylde og knas, så kan du servere saltede mandler eller peanuts på salaten.

Det smager også dejligt med anden frugt end æble i grønkålssalaten. Prøv med pære, appelsin eller blomme.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

3976 kJ / 950 kcal

Næringsindhold pr. 100g

410 kJ / 98 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,2 g
Protein: 6,7 % 1,6 g
Kulhydrat: 40,5 % 9,8 g
Fedt: 52,8 % 5,9 g
Relateret video Sådan krammer du kål

https://www.arla.dk/opskrifter/gronkalssalat/