Grønkålssalat
Grønkålssalat med rødløg og æbler. En virkelig velsmagende vitaminbombe, når æbler og grønkål er på sit højeste. Denne grønkålssalat tilfredsstiller alle dine smagsløg, idet den indeholder både surt og sødt, blødt og sprødt. Samtidig er det en meget smuk grønkålssalat, der frister smagsløgene. Måske du skulle gøre det til en vane altid at have frisk klargjort grønkål i køleskabet, så er det nemt at blande en grønkålsalat som er en skøn efterårs- og vintersalat!
Ingredienser
Dressing
3 spsk
Friskpresset citronsaft
|
|
---|---|
1½ dl
Piskefløde
|
|
2 tsk
Sukker
|
|
1 tsk
Groft salt
|
Syltede rødløg
2 spsk
Æbleeddike
|
|
---|---|
1 spsk
Sukker
|
|
2
Rødløg i både (ca. 150 g)
|
Grønkålssalat
2
Røde æbler i små tern (ca. 250 g)
|
|
---|---|
150 g
Skrællede jordskokker i små tern
|
|
150 g
Rensede, plukkede grønkålsblade
|
|
½ dl
Grofthakket bredbladet persille
|
Sådan gør du
Dressing
Syltede rødløg
Grønkålssalat
Du kan tilberede en større portion rødløg, nu du er i gang. De er skønne at have til andre salater, pålæg og burgere. Har du lyst til mere fylde og knas, så kan du servere saltede mandler eller peanuts på salaten.
Det smager også dejligt med anden frugt end æble i grønkålssalaten. Prøv med pære, appelsin eller blomme.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
3976 kJ / 950 kcal
Næringsindhold pr. 100g
410 kJ / 98 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2,2 g |
Protein: | 6,7 % | 1,6 g |
Kulhydrat: | 40,5 % | 9,8 g |
Fedt: | 52,8 % | 5,9 g |