Grønkålsrisotto
30 min
•
Risotto er en fryd for ganen - og grønkål en fryd for øjet. Og når dette samles i grønkålsrisotto, er der ikke et øje tørt. Den klassiske italienske ret er for alvor landet og har fået fodfæste i Danmark. Det bliver tydeligt, når risotto bliver tilberedt med så gode danske råvarer som grønkål og hasselnødder. Denne grønkålsrisotto er dansk på den italienske måde.
Ingredienser
3 dl
Risottoris (ca. 240 g)
|
|
---|---|
1
Finthakket løg (ca. 75 g)
|
|
3
Finthakkede fed hvidløg
|
|
1 liter
Grøntsagsbouillon
|
|
200 g
Finthakket grønkål
|
|
2
Porrer i tynde ringe (ca. 350 g)
|
|
150 g
Revet cheddar- og maasdammerost
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
Topping
40 g
Grofthakkede, ristede hasselnøddekerner
|
---|
Sådan gør du
Hak din grønkål helt fint på maskine. De 2 dl grøntsagsbouillon der tilsættes sammen med løgene, kan erstattes af hvidvin.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
8025 kJ / 1918 kcal
Næringsindhold pr. 100g
408 kJ / 97 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,2 g |
Protein: | 16,3 % | 3,9 g |
Kulhydrat: | 49,2 % | 11,8 g |
Fedt: | 34,5 % | 3,8 g |
Relateret video
Grønkålsrisotto