Grøn shakshuka
25 min
•
Arbejdstid: 10 min
•
Den klassiske shakshuka er en krydret tomatsauce som æggene pocheres i. I denne grønne shakshuka har vi erstattet tomatsaucen med grøntsager og serverer den med masser af lækre toppings. Færre toppings kan også gøre det - brug bare hvad du har i forvejen. Grøn shakshuka kan spises som både morgenmad, frokost og aftensmad.
Ny
Ingredienser
15 g
Smør
|
|
---|---|
200 g
Ribbede palmekålsblade
|
|
1
Squash i mindre stykker
|
|
1
Porre i ringe
|
|
3
Finthakkede fed hvidløg
|
|
1 spsk
Stødt spidskommen
|
|
1 tsk
Stødt koriander
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
4
Æg
|
Toppings
2 dl
Creme fraiche eller græsk yoghurt
|
|
---|---|
100 g
Salatost
|
|
1
Avocado i skiver
|
|
Frisk eller syltede jalapenos
|
|
Sesamfrø, gerne ristede
|
|
Frisk koriander
|
|
Limefrugter
|
Sådan gør du
Du kan fint bruge andre grønne grøntsager i din shakshuka, fx grønkål, spidskål, broccoli, forårsløg og bønner. Tilsvarende kan du toppe shakshukaen med andre slags chili, frø, kerner og nødder.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
5811 kJ / 1389 kcal
Næringsindhold pr. 100g
468 kJ / 112 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2,3 g |
Protein: | 18,1 % | 5 g |
Kulhydrat: | 10,9 % | 3 g |
Fedt: | 71 % | 9 g |