Grøn shakshuka

25 min
Arbejdstid: 10 min
Grøn shakshuka

Den klassiske shakshuka er en krydret tomatsauce som æggene pocheres i. I denne grønne shakshuka har vi erstattet tomatsaucen med grøntsager og serverer den med masser af lækre toppings. Færre toppings kan også gøre det - brug bare hvad du har i forvejen. Grøn shakshuka kan spises som både morgenmad, frokost og aftensmad.

Ny

Ingredienser

15 g Smør
200 g Ribbede palmekålsblade
1 Squash i mindre stykker
1 Porre i ringe
3 Finthakkede fed hvidløg
1 spsk Stødt spidskommen
1 tsk Stødt koriander
1 tsk Groft salt
4 Æg

Toppings

2 dl Creme fraiche eller græsk yoghurt
100 g Salatost
1 Avocado i skiver
Frisk eller syltede jalapenos
Sesamfrø, gerne ristede
Frisk koriander
Limefrugter

Sådan gør du

  • Smelt smørret i en sauterpande og steg kål, squash, porre og hvidløg ved jævn varme i ca. 7 min.
  • Tilsæt krydderierne og rør rundt.
  • Lav 4 fordybninger i grøntsagerne og slå et æg ud i hver af dem.
  • Læg låg på panden, mens æggene tilberedes - det tager 5-6 min. Æggehviden skal være fast, men æggeblommen stadig lidt flydende.
  • Fjern låget og top shashukaen med creme fraiche, salatost, skiver af avocado og jalapeno, et drys sesamfrø, korianderblade og limebåde.

Du kan fint bruge andre grønne grøntsager i din shakshuka, fx grønkål, spidskål, broccoli, forårsløg og bønner. Tilsvarende kan du toppe shakshukaen med andre slags chili, frø, kerner og nødder.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

5811 kJ / 1389 kcal

Næringsindhold pr. 100g

468 kJ / 112 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,3 g
Protein: 18,1 % 5 g
Kulhydrat: 10,9 % 3 g
Fedt: 71 % 9 g
https://www.arla.dk/opskrifter/gron-shakshuka/