Grøn pizza

30 min
Grøn pizza

Grøn pizza er en lækker og mere farverig variant af den klassiske pizza, hvor fokus er på friske, farverige grøntsager i stedet for det traditionelle kød som pepperoni eller pølse. Denne type pizza er ikke kun en favorit blandt vegetarer, men også blandt dem, der ønsker at spise flere grøntsager. Der er som altid, selvfølgelig fuld fokus på smagen, som kan varieres som du har lyster. Giv smagen et ekstra pift med din egen hjemmelavede pesto, chili- eller hvidløgsolie.

Se den {klassiske} version

Ingredienser

4 Pizzadeje (ca. 1100 g)
150 g Mozzarellaost i tern
2 dl Creme fraiche eller flødeost
2 Grønne squash i tynde skiver
200 g Cherrytomater i halve
4 spsk Basilikumpesto
4 spsk Pinjekerner
Basilikumblade
Flagesalt

Sådan gør du

  • Form en pizzabund med hænderne (ca. 20 cm i diameter).
  • Fordel ¼ af creme fraichen, osten, squashen og tomaterne på pizzaen.
  • Bag pizzaen på en varm pizzasten midt i ovnen 8-10 min. ved 275° - varmluft.
  • Fordel ¼ af pestoen og pinjekernerne på pizzaen, pynt med basilikumblade, drys med flagesalt og server straks.
  • Lav de resterende 3 pizzaer på samme måde.

Varier din pizzatopping efter smag og sæson.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

17572 kJ / 4200 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1003 kJ / 240 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1 g
Protein: 12,6 % 7,4 g
Kulhydrat: 50,4 % 29,8 g
Fedt: 37 % 10 g
https://www.arla.dk/opskrifter/gron-pizza/