Grøn grød
Vil du gerne i gang med en ny, grøn vane til din morgenmad eller blot skyde genvej til flere grøntsager i hverdagen? Så kan det være, du skal prøve denne opskrift på grøn grød. Det er grøntsager og frugt blendet med lun te - intet andet! Du kan spise grøn grød med ske eller drikke den, konsistensen kan justeres med mængden af te. Du kan komme toppings på grøden, fx bær, yoghurt, ristede nødder, frø, kerner eller lidt granola. Grøn grød bliver allerbedst med friske grøntsager, men de frosne varianter kan også bruges. Bønnespirer giver en frisk smag til grøden, men kan være svære at få fat i, så de kan udelades. Nogle grøntsager smager bedre i grøden end andre, prøv dig frem og få tømt køleskabet. For at gøre det nemt kan du preppe ingredienser til 3 dage og have dem stående i poser eller bøtter i køleskabet, klar til blenderen.
Ingredienser
200 g
Broccoli
|
|
---|---|
2
Gulerødder i mindre stykker
|
|
75 g
Babyspinatblade
|
|
10
Stenfrie vindruer
|
|
10
Valnøddekerner
|
|
ca. 4 cm
Skrællet frisk ingefær
|
|
3 spsk
Bønnespirer
|
|
1 håndfuld
Persille
|
|
1
Citron
|
|
½
Avocado
|
|
½
Æble
|
|
4 dl
Te, fx urtete med æble/kvæde eller citron/ingefær
|
|
1 dl
Yoghurt (i grøden eller som topping)
|
Forslag til toppings
Granola, bær, frø, kerner, nødder eller kokosflager
|
---|
Sådan gør du
Valnødder kan erstattes af mandler eller cashewnødder. Du kan variere, hvilke grøntsager og frugt du bruger i din grød. Prøv dig frem! Det vigtigste er, at den indeholder noget sødt og syrligt og har ingefær i som smagsgiver. Eksperimenter også gerne med hvilken te, du synes er bedst at bruge.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
3791 kJ / 906 kcal
Næringsindhold pr. 100g
276 kJ / 66 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2,2 g |
Protein: | 13,1 % | 2,1 g |
Kulhydrat: | 24,9 % | 4 g |
Fedt: | 62 % | 4,6 g |