Græskarsuppe
Super lækker og nem hjemmelavet græskarsuppe. Her er opskriften på en klassisk græskarsuppe med hokkaido, gulerod, løg og chili - og som kan varieres med de grøntsager du har har. Det er nemt med hoikkaidogræskar - den skal ikke skrælles. Den velsmagende og cremede græskarsuppe er et hit om efteråret og er perfekt til både forret og frokost. Serverer du suppen som hovedret, så lad noget lækkert brød følge med. Nyd den varme efterårssuppe, når det river og rusker udenfor og regnen pisker imod vinduet.
Ingredienser
20 g
Smør
|
|
---|---|
600 g
Uskrællet hokkaido græskar i grove stykker
|
|
200 g
Groft hakkede gulerødder og/eller porrer
|
|
2
Groft hakkede løg
|
|
3
Groft hakkede fed hvidløg
|
|
2 tsk
Hakket rød chilipeber efter temperament
|
|
2 spsk
Tomatpuré
|
|
1 liter
Grøntsagsbouillon
|
|
1 dl
Piskefløde eller madlavningsfløde
|
|
2 tsk
Groft salt
|
|
Groftkværnet peber
|
Pynt
1
Rødt æble i små tern
|
|
---|---|
1 dl
Ristede græskarkerner
|
|
4 spsk
Piskefløde eller madlavningsfløde
|
|
Frisk timian - kan undlades
|
Sådan gør du
Hvis du ønsker en fedtreduceret udgave, kan du erstatte piskefløden med fx madlavningsfløde, fraice 9% eller mælk.
Du kan udskifte gulerod/porre med andre rodfrugter og andre grøntsager. Brug hvad du har på lager og smag til med fx citronsaft og chili, så suppen får den smag du kan lide.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
5718 kJ / 1367 kcal
Næringsindhold pr. 100g
238 kJ / 57 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1 g |
Protein: | 9,8 % | 1,4 g |
Kulhydrat: | 23,2 % | 3,3 g |
Fedt: | 67 % | 4,3 g |