Græskarsuppe

30 min
Græskarsuppe

Super lækker og nem hjemmelavet græskarsuppe. Her er opskriften på en klassisk græskarsuppe med hokkaido, gulerod, løg og chili - og som kan varieres med de grøntsager du har har. Det er nemt med hoikkaidogræskar - den skal ikke skrælles. Den velsmagende og cremede græskarsuppe er et hit om efteråret og er perfekt til både forret og frokost. Serverer du suppen som hovedret, så lad noget lækkert brød følge med. Nyd den varme efterårssuppe, når det river og rusker udenfor og regnen pisker imod vinduet.

Ingredienser

20 g Smør
600 g Uskrællet hokkaido græskar i grove stykker
200 g Groft hakkede gulerødder og/eller porrer
2 Groft hakkede løg
3 Groft hakkede fed hvidløg
2 tsk Hakket rød chilipeber efter temperament
2 spsk Tomatpuré
1 liter Grøntsagsbouillon
1 dl Piskefløde eller madlavningsfløde
2 tsk Groft salt
Groftkværnet peber

Pynt

1 Rødt æble i små tern
1 dl Ristede græskarkerner
4 spsk Piskefløde eller madlavningsfløde
Frisk timian - kan undlades

Sådan gør du

  • Lad smørret smelte i en gryde og svits græskar, gulerod/porre, løg og chili i ca. 2 min.
  • Tilsæt tomatpuré og steg yderligere ca. 1 min.
  • Kom grøntsagsbouillon i og lad det koge i ca. 25 min. til græskar og gulerod er møre.
  • Tilsæt fløde og blend græskarsuppen til en jævn konsistens. Smag til.
  • Anret suppen med æbler, græskarkerner, fløde og frisk timian. Server suppen rygende varm.

Hvis du ønsker en fedtreduceret udgave, kan du erstatte piskefløden med fx madlavningsfløde, fraice 9% eller mælk.

Du kan udskifte gulerod/porre med andre rodfrugter og andre grøntsager. Brug hvad du har på lager og smag til med fx citronsaft og chili, så suppen får den smag du kan lide.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

5718 kJ / 1367 kcal

Næringsindhold pr. 100g

238 kJ / 57 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1 g
Protein: 9,8 % 1,4 g
Kulhydrat: 23,2 % 3,3 g
Fedt: 67 % 4,3 g
https://www.arla.dk/opskrifter/graskarsuppe/