Græskarpandekager
Krydrede græskarpandekager serveret med æble, sirup og kanelsukker er oplagte til at sætte gang i efterårshyggen og en genial måde at lokke græskar i ungerne. Denne opskrift på græskarpandekager er nem at lave, da alle ingredienserne køres sammen på en foodprocessor, græskarret skal ikke engang skrælles. Spis græskarpandekager til eftermiddagshygge, halloweensnacks eller som luksus morgenmad. Eller kolde som en lækker lille overraskelse i madpakken.
Ingredienser
400 g
Hokkaido græskar
|
|
---|---|
50 g
Havregryn (ca. 1 dl)
|
|
1 dl
A38 naturel
|
|
½ dl
Mælk
|
|
125 g
Hvedemel
|
|
2
Æg
|
|
2 spsk
Sukker
|
|
2 tsk
Citronskal (usprøjtet)
|
|
1½ tsk
Bagepulver
|
|
1 tsk
Vaniljesukker
|
|
1 tsk
Stødt ingefær
|
|
1 tsk
Stødt kardemomme
|
|
¼ tsk
Stødt nellike
|
|
¼ tsk
Groft salt
|
20 g
Smør - til stegning
|
---|
Serveringsforslag
Kanelsukker, sirup og
|
|
---|---|
Tern af syrlige æbler
|
Sådan gør du
Har du ikke en foodprocessor, kan du rive græskarret og blende eller røre dejen sammen. Du kan også vælge at koge græskarret mørt, så det kan moses med en gaffel - eller bruge en rest bagt græskar, hvis du allerede har det. Bagt græskar giver en lidt dybere og sødere smag til pandekagerne. Bagt eller kogt græskar kan sagtens fryses og gemmes til en anden god gang.
Du kan bruge alle slags græskar, pandekagerne får bare den flotteste farve af den orange hokkaido græskar. Der er forskel på hvor meget væske de forskellige typer græskar indeholder, bliver din dej for våd, så tilsæt lidt ekstra mel.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
4797 kJ / 1147 kcal
Næringsindhold pr. 100g
540 kJ / 129 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,5 g |
Protein: | 13,1 % | 4,2 g |
Kulhydrat: | 61,1 % | 19,4 g |
Fedt: | 25,8 % | 3,8 g |
Denne opskrift på græskarpandekager er nem at lave, da alle ingredienserne køres sammen på en foodprocessor, græskarret skal ikke engang skrælles.