Græskarpandekager

30 min
Græskarpandekager

Krydrede græskarpandekager serveret med æble, sirup og kanelsukker er oplagte til at sætte gang i efterårshyggen og en genial måde at lokke græskar i ungerne. Denne opskrift på græskarpandekager er nem at lave, da alle ingredienserne køres sammen på en foodprocessor, græskarret skal ikke engang skrælles. Spis græskarpandekager til eftermiddagshygge, halloweensnacks eller som luksus morgenmad. Eller kolde som en lækker lille overraskelse i madpakken.

Se den {klassiske} version

Ingredienser

400 g Hokkaido græskar
50 g Havregryn (ca. 1 dl)
1 dl A38 naturel
½ dl Mælk
125 g Hvedemel
2 Æg
2 spsk Sukker
2 tsk Citronskal (usprøjtet)
1½ tsk Bagepulver
1 tsk Vaniljesukker
1 tsk Stødt ingefær
1 tsk Stødt kardemomme
¼ tsk Stødt nellike
¼ tsk Groft salt
20 g Smør - til stegning

Serveringsforslag

Kanelsukker, sirup og
Tern af syrlige æbler

Sådan gør du

  • Skær græskarret i mindre stykker (med skræl) og kom det i en foodprocessor sammen med havregryn, A38 og mælk og kør det i 3-4 min.
  • Tilsæt resten af ingredienserne og kør til en ensartet dej.
  • Varm en pande godt op med lidt af smørret og fordel 4 portioner dej á ca. ½ dl på panden.
  • Bag pandekagerne ca. 2 min. på hver side - eller til de er gennembagte og gyldne.
  • Gentag med resten af smørret og dejen.

Har du ikke en foodprocessor, kan du rive græskarret og blende eller røre dejen sammen. Du kan også vælge at koge græskarret mørt, så det kan moses med en gaffel - eller bruge en rest bagt græskar, hvis du allerede har det. Bagt græskar giver en lidt dybere og sødere smag til pandekagerne. Bagt eller kogt græskar kan sagtens fryses og gemmes til en anden god gang.

Du kan bruge alle slags græskar, pandekagerne får bare den flotteste farve af den orange hokkaido græskar. Der er forskel på hvor meget væske de forskellige typer græskar indeholder, bliver din dej for våd, så tilsæt lidt ekstra mel.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

4797 kJ / 1147 kcal

Næringsindhold pr. 100g

540 kJ / 129 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,5 g
Protein: 13,1 % 4,2 g
Kulhydrat: 61,1 % 19,4 g
Fedt: 25,8 % 3,8 g
Relateret video

Denne opskrift på græskarpandekager er nem at lave, da alle ingredienserne køres sammen på en foodprocessor, græskarret skal ikke engang skrælles.

https://www.arla.dk/opskrifter/graskarpandekager/