Græsk farsbrød og agurkesalat
1 time 20 min
•
Arbejdstid: 30 min
Fryseegnet
•
Rigtig retromad fra dengang det var eksotisk at spise græsk. Græsk farsbrød smager stadig lige godt. Server græsk farsbrød med agurkesalat - eller nærmere betegnet tzatziki.
Ingredienser
Fars
250 g
Hakket grisekød
|
|
---|---|
250
Hakket lammekød
|
|
1
Æg
|
|
1 dl
Mælk
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
|
225 g
Kogte ris (af ca. 1 dl rå ris)
|
Fyld
100 g
Salatost i tern
|
|
---|---|
1
Hakket løg (ca. 50 g)
|
|
2 spsk
Hakket persille
|
|
1
Lille knust fed hvidløg
|
|
25 g
Smør
|
Agurkesalat med yoghurt
4 dl
Yoghurt naturel
|
|
---|---|
1
Lille knust fed hvidløg
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
|
2
Agurker i små tern (ca. 400 g)
|
Tilbehør
1 kg
Kogte kartofler
|
---|
Sådan gør du
Fars
Fyld
Agurkesalat med yoghurt
I stedet for lammekød kan du bruge oksekød.
Farsbrødet kan fryses ubagt. Stil det frosne farsbrød i en kold ovn. Indstil på 200° - traditionel ovn og bag i ca. 1 time og 20 min.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
9528 kJ / 2277 kcal
Næringsindhold pr. 100g
363 kJ / 87 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,9 g |
Protein: | 21,6 % | 4,6 g |
Kulhydrat: | 48,2 % | 10,3 g |
Fedt: | 30,2 % | 3 g |
Relateret video
Sådan knuser og hakker du hvidløg
Karolines køkken viser, hvordan du nemt knuser eller hakker et fed hvidløg.