Gløgg drink
En festlig kølig gløgg drink, der passer som aperitif til julemiddagen og julefrokosten. Gløggsirup kan du lave i forvejen, -og den kan i øvrigt også bruges til en varm gløgg. Server gløgg drinken med gran - det ser flot ud. Når du kører gran gennem en flamme fordamper de olier, der er i grannen og det kan du dufte inden du tager en slurk. Drinken er ganske simpel at blande - gløggsirup, snaps og rødvin shakes med isterninger. Den kølige rødvin leder tankerne hen på sangria, men der er knald på den - så drik med måde.
Ingredienser
Gløggsirup
2 dl
Friskpresset appelsinsaft
|
|
---|---|
Appelsinskal (usprøjtet) fra en hel appelsin
|
|
1 dl
Vand
|
|
275 g
Sukker
|
|
7
Hele allehånde
|
|
7
Hele nelliker
|
|
3
Kanelstænger
|
Gløgg drink
1 dl
Rødvin
|
|
---|---|
1 dl
Gløgg sirup
|
|
½ dl
Snaps
|
|
8
Isterninger
|
Sådan gør du
Gløggsirup
Gløgg drink
Vær opmærksom på hvilken gran, du vælger - og brug ikke taks "Almindelig taks er giftig, da den indeholder en glycosid, der kan nedbrydes til cyanid." kilde: Smag for livet. Brug fx rødgran eller douglas gran.
Du kan erstatte snaps med vodka. Og hvis du ønsker en hvid gløgg drink kan du bruge hvidvin.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
7685 kJ / 1837 kcal
Næringsindhold pr. 100g
745 kJ / 178 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,3 g |
Protein: | 0,1 % | 0 g |
Kulhydrat: | 89,2 % | 39,1 g |
Fedt: | 0 % | 0 g |
Alkohol: | 10,7 % | 1 g |