Gammeldags oksesteg
2 timer 10 min
•
Arbejdstid: 40 min
•
God gammeldags oksesteg med en intens og fyldig brun sauce. Gammeldags oksesteg er rigtig simremad som gør de fleste glade. Så server en gammeldags oksesteg for din gæster.....både de unge og de gamle.
Ingredienser
Oksesteg
50 g
Smør
|
|
---|---|
1 snørret oksesteg af ca. 1¼ kg
Oksetykkam
|
|
2
Skrællede gulerødder (ca. 150 g)
|
|
2 stilke
Bladselleri (ca. 75 g)
|
|
1
Løg i grove stykker (ca. 125 g)
|
|
2 dl
Mørk øl, fx dark ale
|
|
2 dl
Vand
|
|
1
Laurbærblad
|
|
1½ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
|
1½ dl
Piskefløde eller madlavningsfløde
|
|
Kulør
|
Æblesalat
1 dl
Piskefløde
|
|
---|---|
4 tsk
Hvidvinseddike
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
|
3
Røde æbler i tynde både, fx discovery (ca. 375 g)
|
|
5 stilke
Bladselleri i tynde, skrå skiver (ca. 250 g)
|
|
125 g
Skyllede blåbær
|
|
75 g
Salte cashewnødder, mandler eller peanuts
|
Pynt
Blade af bladselleri
|
---|
Tilbehør
1½ kg
Kogte kartofler
|
---|
Sådan gør du
Oksesteg
Æblesalat
Du kan fortynde saucen med vand, hvis du synes den er for tyk.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
23676 kJ / 5659 kcal
Næringsindhold pr. 100g
509 kJ / 122 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,3 g |
Protein: | 21,2 % | 6,3 g |
Kulhydrat: | 25,4 % | 7,6 g |
Fedt: | 52,7 % | 7,2 g |
Alkohol: | 0,7 % |